Am si eu o problema.Locuiesc la parter ,iar vecina de la etj 1, deasupra apartamentului meu are un caine ,sau ma rog, mai multi caini in locatie.Deja simt uneori ca nu mai rezist sa stau in casa de latratul cainilor.Nu am vrut sa fac nicio reclamatie, dar azi m-am hotarat sa fac una deoarece am fost inundata de vecina din nou pt a nu stiu cata oara.Si bineinteles ca nu a recunoscut desi cand am urcat la ea era totul ud pe jos, si pe langa toate astea aproape ca m-au muscat cainii.Indrumati-ma va rog unde as putea nota o astfel de reclamatie.Nu vreau la asociatia de locatari pt ca ''ei nu se ocupa cu asa ceva''!
Mutumesc anticipat.
Reclamatia e face la politie pentru tulburarea linistii publice,(zgomot etc pe Legea 61) la primarie pentru ridicarea cainor strazii, si la instanta pentru despagubiri privind inundatia si deranjul pe care il face cu cainii (zgomote )relatii de buna vecinatate , abuz de drept .Chiar si la asociatie trebuie reclamanta pentru a i se pune in vedere respectarea Legii 230/2007 .
Nu va suparati dar L nr 230/2007 priveste strict infiintare,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si nu vizeaza solutionarea aspectelor mentionate .
Practic care este acuza deranjanta ,ca a inundat ,ca detine caini?
Pentru a preintampina situatii neplacute,pentru ca precizati ca si in trecut au mai fost situatii de inundatie,incheiati polita de asigurare imobil si in situatia repetarii inundatiei,contravaloare prejudicii urmeaza sa o suporte partea vinovata-acum depinde de unde provine disfunctionalitatea care a avut ca si consecinta inundatia
Daca detineti certificat medico legal care sa ateste eventuale muscaturi de caine,
depuneti plangere impotriva detinatorului /proprietarului acestora
cf. lg.205/2004,completata si modificata cu lg.9/2008 privind protectia animalelor, detinerea acestora fara toate atele in regula se pedepseste.In plus intr-un apartament sau curte de folosinta comuna nu ai voie sa detii mai mult de 2 caini sau pisici. Prin Hotararea adunarii generale se poate interzice detinerea de caini in bloc, vedeti capitolul privind conditiile de pastrare a animalelor de companie in apartamente.
Exista norme adoptate de catre consiliile locale cu privire la aceasta lege.
este mult de scris si daca vreti am sa scanez documentul si sa-l trimit pe email.