avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este forma legala a incheierii unui contract de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este forma legala a incheierii unui contract de munca ??

Va salut .
Am o mare dilema . Am optat pentru un job ca Hostess pentru o promotie la tigari .
In data de 20 ianuarie 2011 am semnat un contract care la baza nu avea trecuta o data a incheierii acestuia , nu avea nici o stampila/parafa/semnatura a angajatorului si ce am realizat mai apoi .. a fost faptul ca nu mi s-a inmanat un exemplar . OK .. toate bune pana astazi cand am fost anuntata ca activitatea mea s-a incheiat .
Perioada contractuala e una de 30 zile .
Am insistat sa mi se dea un exemplar al contractului care mi se cuvine , insa am primit ca raspuns motivul ca .. contractele sunt trimise la Bucuresti pentru a fi avizate de catre ITM sau ceva de genul .
Practic incepand de astazi , activitatea mea s-a incheiat .
INTREBARE . Nu trebuie sa beneficiez de o incetare a prezentului contract ?
In incercarea de a afla situatia mea .. mi s-a propus pentru o rezolvare rapida a lucrurilor sa inaintez o cerere pentru Demisie , lucru care mi se pare foarte ciudat atat timp cat ei sunt cei care din motive necunoscute mie au luat hotararea incheierii activitatii mele .

Va rog tare mult sa ma ajutati cu un sfat si va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:41, 5 Februarie 2011
Contractul de munca se incheie anterior inceperii activitatii salariatului.
Incepand cu data de 01 ian. 2011 nu se mai depun la ITM acte referitoare la incheiere, modificare, incetare etc. In concluzie, CIM-ul dvs. nu avea ce sa caute la ITM (la vizat).
Daca ati semnat pe 20 ian. inseamna ca urma sa incepeti activitatea ulterior acestei date. Presupunand ca prima zi de munca a fost in data de 21 ian. contractul dvs. ar trebui sa expire in data de 21 febr. La aceasta data contractul dvs. inceteaza de drept, in temeiul art.56 lit.j din codul muncii.
Eu va sfatuiesc sa nu semnati nici o cerere de demisie si sa mergeti in continuare la serviciu
1. Chiar daca inceteaza de drept c.i.m., potrivit art.56 alin.2 C.mun. , angajatorul este obligat sa emita decizia de incetare a c.i.m.

2. Sesizati ITM-ul cu privire la neregulile savarsite de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere revisal -decizie desfacere cim ioanaep ioanaep Buna ziua, Intrebarea mea este: cand trebuie transmis revisalul la ITM in cazul deciziei de desfacere a contractului de munca, ultima zi in care se lucreaza ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc dupa terminarea somajului ralucasinaia ralucasinaia intrebarea mea este daca pot primi somaj dupa acesti2 ani acordati pt cresterea copilului...m-am angajat in luna aug 2007.in ianuarie 2009 am ramas gravida,iar ... (vezi toată discuția)
Cim intrerupt sau nu? silvia99 silvia99 buna dimineata! daca un angajat are contract pe determinata intre 28.05 - 31.08.2011 si apoi act aditional prin care se stipuleaza trecerea pe perioada ... (vezi toată discuția)