avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract munca

buna ziua,
exista posibilitatea ca un angajat care este divortat cu un copil in custodie sa-si piarda locul de munca(postul nu se desfiinteaza)?
Care este legea in avantajul angajatului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: viliuta , utilizator 21:22, 5 Februarie 2011
Ca o gluma bineinteles. Legea in favoarea angajatului este Legea 53 2003 Codul muncii.

Angajatii divortati, cu copii in intretinere nu sunt discriminati pozitiv de Codul muncii.
Toti angajatii sunt egali in drepturi, indifferent de situatia lor familiala.

multumesc frumos,dar poate in contractul colectiv de munca poate fi o astfel de situatie in favorea angajatului?
Buna ziua
Am si eu o nelamurire.
La locul de munca actual sunt angajat ca si motostivuitorist desi nu detin ISCIR (atestat de motostivuitorist) si ei nu cred ca ar avea voie sa ma angajeze pe acel post fara acel atestat.
Mi s-a promis defapt post de ajutor gestionar la interviu dar datorita faptului caci mi s-a spus la semnarea contractului ca nu au acest post legal am acceptat pe acte sa fiu trecut motostivuitorist.
Insa in momentul de fata eu fac munca de :
-manipulant depozit
-ajutor gestionar
-motostivuitorist
in loc de gestiune si trebuie sa ma sui pe moto chiar si fara ISCIR.
Exista in aceasta situatie o portita sa imi pot da demisia la zi ?
Va multumesc.
Pentru a fi incadrat ca stivuitorist nu este necesar sa aveti un atestat ISCIR. Din cate inteleg ati acceptat functia respectiva prin semnarea contractului de munca. Din situatia expusa nu reies elementa care sa conduca la concluzia ca angajatorul nu-si respecta obligatiile asumate prin contract. Sigur ca este nedrept ca patronul profita si foloseste un singur salariat la mai multe activitati decat a spus initial la interviu . . se intampla peste tot..... Demisionati si efectuati preavizul de 15 zile lucratoare......
Contractul de munca este intelegerea pe care dumneavoastra ati facut o cu angajatorul.
Actul scris se face pentru a proba principalele elemente ale contractului.
Pentru a va da demisia nu este necesar un motiv anume.
Va dati demisia pur si simplu - nemotivata.
Respectati insa termenul de preaviz.

Alte discuții în legătură

Revalidarea autorizație iscir ,motostivuitor. Mitta babun Mitta babun Acum 8 ani am făcut cursul de motostivuitorist si m-am angajat la firmă (x) că Motostivuitorist , în urma cursului am primit carnetul iscir ,vizat pentru ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi dau demisia avand in vedere faptul ca am o gestiune de cateva miliarde? nicu35 nicu35 buna ziua lucrez de 4 ani la o firma ca gestionar la depozit mentionez ca inainte depozitu avea manipulanti motostivuitorist si vanzator acu de un an din ... (vezi toată discuția)
Nu am atestat de motostivuitorist Balancristian Balancristian Dacă nu am atestat de motostivuitorist, Dar șefii mă obligă să execut această \" meserie\" (vezi toată discuția)