avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... succesiune cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

succesiune cu probleme

Am o mare problema la care nu gasesc raspuns. Bunicii mei au economisit toti banii munciti de ei de-a lungul vietii , tinandu-i intr-un depozit la CEC. Banii lor erau impartiti intre el si bunica , avand beneficiari pe mama si matusa mea.
Bunicul a decedat acum aproape 2ani iar bunica mea in varsta de 82de ani nu a vrut sa imparta nici macar un leu fetelor ei , mergand la banca si transferand toti banii pe numele ei.
Intrebarea mea este urmatoare: se poate inainta o succesiune sau o actiune prin care sa se ceara impartirea banilor ce erau pe numele bunicului intre fetele lor si bunica?chiar daca in 2ani aproape nu a fost luata nicio actiune in acest sens...

Problema este ca bunicii mei au fost foarte avari , niciodata nu au dat si fetelor lor bani desi , practic , ptr ele au economisit toata viata.La fel , bunica refuza sa scoata macar 100lei ptr a-si ajuta fetele...zice ca abia dupa ce va muri ea , sa aiba parte de bani mama si matusa mea.
de aceea va cer un sfat, desi am cam intrat in amanunte personale insa am vrut sa intelegeti situatia si de a nu crede ca vrem sa o "pradam" pe "sarmana" bunica X-(
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:38, 6 Februarie 2011
Da, mostenitorii au dreptul la bani in cotele prevazute de lege.
Va fi insa un proces destul de dificil si fara avocat nu cred ca o sa va descurcati.
S-a desfasurat si finalizat procedura succesorala ?
Nu, deocamdata nu s-a facut nimic in acest sens,din pacate.ramane sa ma consult cu mama si matusa si sa le comunic vestea.Voi mai posta intrebari dupa. multumesc mult
Pana la urma ce bunuri ati avea de impartit in total?
Ar fi , probabil , casa si terenuri ,bani in banca, insa nu astea conteaza.Nu am fi vrut sa ajungem la judecata dar bunica este foarte zgarcita si refuza sa dea un leu fetelor ei,asta este marea problema, ca nu le ajuta cu nimic.Chiar si acum cand sta in grija mamei mele nu vrea sa scoata niciun ban din banca .Desi , dupa moartea bunicului , ar fi trebuit sa le dea si lor o parte din banii care au fost pe numele bunicului meu insa nu a facut acest lucru .Ea s-a dus la CEC si a transferat toti banii pe numele ei , angajatii bancii nu au cerut niciun act , nimic , desi probabil au vazut ca bunicul este decedat si nu s-a facut succesiunea.
De aceea am fi vrut sa inainta, succesiunea , poate se putea ca banii din banca sa fie impartiti in 3parti*(bunica , mama , matusa) si astfel sa capete si ele ceva ptr ca au nevoie disperata de lichiditate.
In acest caz puteti incerca sa va judecati.
Daca este zgarcita nu isi va angaja avocat si aveti sanse bune sa obtineti castig de cauza.
Nu cred ca aveti alta varianta daca nu va intelegeti...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema pisicutza pisicutza Buna ziua! Ca toata lumea am si eu niste nelamuriri Bunicul meu a murit pe 02.08.2009 el a avut 6 copii dintre care unul (tatal meu)a decedat in urma cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire bogdaner bogdaner Bunica mea a decedat.Ea avea un cont la CEC, la care era imputernicit fratele tatalui meu.Cu cateva zile inainte ca bunica sa moara, acesta a transferat banii ... (vezi toată discuția)
Succesiune elisabeta2323 elisabeta2323 Buna ziua Mama mea, grav bolnava, neavand multe sperante de viata de la medici, are un cont bancar la cec. Dupa moartea ei, eu fiind singurul copil, facand ... (vezi toată discuția)