avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1651 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA, AF SAU SRL?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA, AF SAU SRL?

Buna ziua,
Doresc sa va cer sfatul in privinta infiintarii unei mici afaceri : cu tigari, bauturi, produse alimentare ambalate. Vreau ca dpv contabil procedura (evidenta)sa fie cat mai simpla... si de altfel si dpv al taxelor sa fie mai convenabil.
Numai ca nu stiu exact, de pot face PFA sau AF avand in vedere ca voi lucra cu intrari de marfa de la furnizori!!!:">
Parearea dvs care este???

MULTUMESC MULT!!!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:10, 5 Februarie 2011
Daca ve ti hotara sa infintati PFA, intreprindere individuala, intreprindere familiala, sa tineti cont de faptul ca intre patrimoniul dumneavoastra personal si patrimoniul dumneavoastra comercial A.N.A.F. ul si creditorii nu vor face nici o distinctie.

Daca vreti sa fiti un mic omerciant e ok, daca vreti sa incepeti o afacere va stfatuiesc sa deschideti un SRL
=D>sunt de acord cu "dumitru_
MAi ales ca tot se plateste aceleasi taxe,doar evidenta contabia este mai simpla(sa zicem) la PFA,II..decit LA Srl
Sfatul meu este sa va infiintati o intreprindere individuala. Contabilitate in partida simpla, ( nu trebuie sa va platiti contabil lunar, doar sporadic sa cereti sfatul unuia) puteti avea pana la 5 angajati, cheltuieli de infiintare undeva pe la 200 ron. Detalii infiintare aici: [ link extern ]
Sunt persoane care nu agreaza acest gen de raspuns, dar eu cred ca e necesar deoarece intareste ceea ce a spus cel de dinainte iar cel ce a pus intrebarea are un argument in plus in a face o alegere in detrimentul alteia.

Deci, consider si eu ca alegerea cea mai buna pentru o afacere mica este organizarea ca intreprindere individuala cu argumentele prezentate de ADRIAN DUMITRU SOLOMON.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri intreprindere individuala si avantaje aylinutza aylinutza care sunt costurile infiintarii unei intreprinderi individuale si ce avantaje are aceasta fata de un AF?eu si sotul vrem sa dechidem un magazin intr-un spatiu ... (vezi toată discuția)
Ce e mai avantajos sa infintez la ora aceasta? sc, ii sau if violeta27 violeta27 Buna sunt Violeta din Bistrita si doresc sa incep o mica afacere cu un laborator de cofetarie intr-o zona rurala, dar nu sunt decisa ce sa infintez.Ma puteti ... (vezi toată discuția)
Infintare af dtflorentina dtflorentina Buna ziua, doresc sa-mi infintez o asociatie familiala si as vrea sa primesc cateva lamuriri in acest sens. Va rog sa-mi spuneti daca sunt angajata cu carte ... (vezi toată discuția)