avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Violarea intimitatii
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Violarea intimitatii

Buna ziua.
Am nevoie de ajutorul dumneavoastra,pentru ca am o problema destul de delicata si nu stiu cum sa o rezolv.
Fostul prienten mi-a pus pe net un film intim,pe care il avea,asta in urma despartirii destul de urate,si ca drept razbunare m-a pus pe net.Idea este ca eu nu mai stiu cum sa fac sa il sterg,insa mai sunt cativa webmasteri care nu imi raspund la mail-urile pe care le scriu cerandu-le sa stearga de la pagina lor acel video.As putea sa-i dau in judecata pentru punerea pe net a acestui video fara acceptul meu?Pentru ca pe fostul prieten nu am ce sa-i fac pt ca eu i-am dat acest video acum 5 ani.Am nevoie de ajutor ! Cui trebuie sa ma adresez,si ce ar trebui sa mai fac?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexicu , utilizator 23:57, 5 Februarie 2011
Va sfatuiesc sa dati in judecata fostul prieten.
Oricine creaya altuia un prejudiciu, fie el chiar si de acest en, este dator al repar, cind nu se poate repara se solicita daune interese.

Uneori astfel de fapte au si conotatii penale, verificati.
Buna,

As avea si eu o problema. Sotul meu imi citeste in mod regulat mesajele de pe telefonul mobil iar in ultima vreme a inceput sa-mi cotrobaie si prin calculator in arhiva (aceste lucruri le-a facut si inaite de a ne separa). De cativa ani nu mai locuim impreuna, ne intalnim doar ocazional de dragul copilului si nici n-am mai intretinut rap sexuale de ceva vreme. La ultima noastra intalnire, in absenta mea din casa, mi-a spart parola de la email si implicit messenger sustragand diverse informatii din arhiva (mailuri si conversatii online).
Stiu ca a umblat in pc si ca a copiat informatii deoarece mi-am gasit lucrurile ravasite in locul in care aveam memorii usb si ulterior a si recunoscut amenintandu-ma ca le folosete la divort pt a-mi lua copilul.
Este posibil sa foloseasca acele informatii pe care nu le-a gasit intamplator ci a spart niste fisiere parolate?
E adevarat ca intre timp am gasit pe altcineva cu care ies insa lui nu i-am spus deoarece se opune divortului si nu am vrut sa ranesc copilul.
In conditiile in care nici macar in buletin nu avem acelasi domiciliu si ca locuim separat si in fapt, pot fi acuzata de adulter? Cum pot sa-l fortez sa nu divulge continutul acelor mailuri si conversatii deoarece pers cu care ies are o reputatie de pastrat si oricum n-as vrea sa-l tarasc in niste mizerii?
Il pot acuza de vreo infractiune (violarea corespondentei, furt)?
Am citit undeva, nu-mi amintesc unde, ca violarea corespondentei este si o forma de violenta domestica. Daca da, tinand cont ca a facut asta si cand locuiam impreuna si o face si acum poate fi acuzat si de acest lucru?

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea intimitatii si a corespondentei electronice Alexicu Alexicu Buna, As avea si eu o problema. Sotul meu imi citeste in mod regulat mesajele de pe telefonul mobil iar in ultima vreme a inceput sa-mi cotrobaie si prin ... (vezi toată discuția)
Violare de corespondenta???/ lupianca lupianca Buna seara...am o intrebare. Daca, in timpul casatoriei sotii aveau aceeasi parola la mailurile personale ( deci totul era pe fata ca sa zic asa) iar sotia a ... (vezi toată discuția)
Vreau sa renunt la o plangere penala justme2013 justme2013 Am facut acum cateva zile o plangere penala impotriva unui coleg care mi-a spart conturile de mail si messenger si mi-a modificat parolele, amenintandu-ma ca ... (vezi toată discuția)