Am facut acum cateva zile o plangere penala impotriva unui coleg care mi-a spart conturile de mail si messenger si mi-a modificat parolele, amenintandu-ma ca publica conversatiile mele avute cu diverse persoane.
As dori sa renunt la plangere. ce trebuie sa fac,ce patesc daca renunt?
băţul având două capete . . ., ar fi spre binele dvs. să conservaţi şi să păstraţi probele pt. cazul că v-ar putea lovi capătul celălalt al "băţului", adică : făptuitorul, ar putea să depună el împotriva dvs. o plângere pt. denunţ calomnios.Având probele, îl puteţi tempera, determina a renunţa la vreo asemenea idee.Formulaţi o cerere prin care faceţi cunoscut instituţiei căreia i-aţi depus pl. pen., că renunţaţi la ea.Oferiţi TOATE detaliile de identificare posibile a respectivei plângeri pen.
Incadrarea ce urmeaza sa primeasca aceasta fapta este acces ilegal la un sistem informatic în scopul obţinerii de date informatice(art.42 alin.2 Legea 161/2003, daca a cunoscut parola) sau acces ilegal la un sistem informatic in scopul obtinerii de date informatice prin încălcarea măsurilor de securitate (art. 42 alin 3 Legea 161/2003, daca v-a spart parola) şi violarea secretului corespondenţei (art. 195 alin 1 C.pen), în concurs ideal. In cazul infractiunii prevazute de art.195 alin.1 c.pen. se poate retrage plangerea.
Acum 2 saptamani am fost sa retrag plangerea facuta impotriva persoanei care mi-a spart parolele si astazi am fost contactata de cineva din cadrul Politiei si mi s-a spus ca nu se poate renunta la plangerea facuta conf art 161/2003. Ce pot face ca sa nu se mearga mai departe cu plangerea?
Retragere plangere
Gabriel_28
Buna ziua. Am fost chemat la DIICOT unde mi-a fost adus la cunostinta faptul ca acum doi ani am intrat pe mailul firmel la care lucram si am sters mailurile ... (vezi toată discuția)