avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vreau sa renunt la o plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vreau sa renunt la o plangere penala

Am facut acum cateva zile o plangere penala impotriva unui coleg care mi-a spart conturile de mail si messenger si mi-a modificat parolele, amenintandu-ma ca publica conversatiile mele avute cu diverse persoane.
As dori sa renunt la plangere. ce trebuie sa fac,ce patesc daca renunt?
Cel mai recent răspuns: justme2013 , utilizator 14:13, 5 Octombrie 2013
băţul având două capete . . ., ar fi spre binele dvs. să conservaţi şi să păstraţi probele pt. cazul că v-ar putea lovi capătul celălalt al "băţului", adică : făptuitorul, ar putea să depună el împotriva dvs. o plângere pt. denunţ calomnios.Având probele, îl puteţi tempera, determina a renunţa la vreo asemenea idee.Formulaţi o cerere prin care faceţi cunoscut instituţiei căreia i-aţi depus pl. pen., că renunţaţi la ea.Oferiţi TOATE detaliile de identificare posibile a respectivei plângeri pen.
multumesc pt raspuns.
Incadrarea ce urmeaza sa primeasca aceasta fapta este acces ilegal la un sistem informatic în scopul obţinerii de date informatice(art.42 alin.2 Legea 161/2003, daca a cunoscut parola) sau acces ilegal la un sistem informatic in scopul obtinerii de date informatice prin încălcarea măsurilor de securitate (art. 42 alin 3 Legea 161/2003, daca v-a spart parola) şi violarea secretului corespondenţei (art. 195 alin 1 C.pen), în concurs ideal. In cazul infractiunii prevazute de art.195 alin.1 c.pen. se poate retrage plangerea.
Ultima modificare: Joi, 29 August 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Acum 2 saptamani am fost sa retrag plangerea facuta impotriva persoanei care mi-a spart parolele si astazi am fost contactata de cineva din cadrul Politiei si mi s-a spus ca nu se poate renunta la plangerea facuta conf art 161/2003. Ce pot face ca sa nu se mearga mai departe cu plangerea?
Asta v-am raspuns si eu ca nu se poate retrage plangerea.

Alte discuții în legătură

'spargerea' parolei de e-mail personal INFORMAT INFORMAT Va rog, daca puteti sa-mi spuneti care este legea si articolul care sanctioneaza patrunderea in adresa de e-mail personala si preluarea de date, indiferent ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere Gabriel_28 Gabriel_28 Buna ziua. Am fost chemat la DIICOT unde mi-a fost adus la cunostinta faptul ca acum doi ani am intrat pe mailul firmel la care lucram si am sters mailurile ... (vezi toată discuția)
Violare intimitate sau violare corespondenta? aura89 aura89 Buna ziua, Sa incep cu o scurta povestire. In urma umilintei in public aduse mie, de catre fosta mea colega de munca (pe vremea aceea actuala) am patruns in ... (vezi toată discuția)