patrimoniul societatii comerciale cu raspundere limitata
Se va lichida patrimoniul , dar societatea are in patrimoniu bunuri imobile - terenuri - cui ii revin ?Cetateanului strain care a fost asociat unic ? prin ce modaliatate vor trece din patrimoniul societatii comerciale radiata de Registrul Comertului in proprietate personala , deoarece am spus a fost asociat unic, si daca exista cadru legal ???
Lichidarea este o problema complexa.
In principiu,
+se achita creditorii,
+ce ramane trece in patrimoniul asociatului unic, daca are dreptul sa fie proprietar de imobile in romania
+ atentie la trecerea bunurilor dintr un patrimoniu in altul se platesc impozitele la stat
asemanator ca si cum ai ridica dividende
In primul rand trebuie precizat faptul ca:
- cetăţeanul unui stat membru nerezident în România, apatridul nerezident în România cu domiciliul într-un stat membru, la împlinirea unui termen de 5 ani de la data aderării României la Uniunea Europeană;
- cetăţeanul străin, apatridul aparţinând statelor terţe pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor, în condiţiile reglementate prin tratate internaţionale, pe bază de reciprocitate.
Daca a fost presupun ca si-a cedat partile sociale devenind astfel strain fata de societate. In aceste conditii singura cale de a intra in proprietatea acestora este contractul de vanzare-cumparare.
Terenuri
Ramona1982
o persoana fizica straina are dreptul sa cumpere terenuri pe teritoriul romaniei? stiu ca o persoana juridica are dreptul. daca are voie imi puteti spune ce ... (vezi toată discuția)