avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale patrimoniul societatii comerciale cu raspundere ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

patrimoniul societatii comerciale cu raspundere limitata

Se va lichida patrimoniul , dar societatea are in patrimoniu bunuri imobile - terenuri - cui ii revin ?Cetateanului strain care a fost asociat unic ? prin ce modaliatate vor trece din patrimoniul societatii comerciale radiata de Registrul Comertului in proprietate personala , deoarece am spus a fost asociat unic, si daca exista cadru legal ???
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 11:54, 7 Februarie 2011
Lichidarea este o problema complexa.
In principiu,
+se achita creditorii,
+ce ramane trece in patrimoniul asociatului unic, daca are dreptul sa fie proprietar de imobile in romania
+ atentie la trecerea bunurilor dintr un patrimoniu in altul se platesc impozitele la stat
asemanator ca si cum ai ridica dividende

Va rog sa nu mai incepeti subiecte noi, folositi butonul "raspunde" pentru a continua discutia.
In primul rand trebuie precizat faptul ca:
- cetăţeanul unui stat membru nerezident în România, apatridul nerezident în România cu domiciliul într-un stat membru, la împlinirea unui termen de 5 ani de la data aderării României la Uniunea Europeană;
- cetăţeanul străin, apatridul aparţinând statelor terţe pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor, în condiţiile reglementate prin tratate internaţionale, pe bază de reciprocitate.

Daca a fost presupun ca si-a cedat partile sociale devenind astfel strain fata de societate. In aceste conditii singura cale de a intra in proprietatea acestora este contractul de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare societate cu teren in patrimoniu cributi cributi Buna si bine v-am gasit. Sunt un proaspat utilizator asa ca implor ingaduinta. Intrebarea mea ar fi : intentionez sa incep procedura dizolvarii voluntare ... (vezi toată discuția)
Terenuri Ramona1982 Ramona1982 o persoana fizica straina are dreptul sa cumpere terenuri pe teritoriul romaniei? stiu ca o persoana juridica are dreptul. daca are voie imi puteti spune ce ... (vezi toată discuția)
Drept achizitie proprietate ,cetateni straini kpas2005 kpas2005 Cetatenii straini ,membrii ue ,au dreptul de a cumpara teren intravilan?dar agricol?multumesc (vezi toată discuția)