avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala - NUP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala - NUP

Am depus o sesizare penala împotriva preşedintelui şi administratorului de asociaţie la politie. De la secţia de politie mi-au comunicat in luna mai 2010 ca au trimis dosarul la parchet cu propunerea de NUP. La parchet am vorbit personal cu procurorul solicitînd audierea mea pentru a administra noi probe in dosar. Acest procuror a refuzat motivînd ca el nu audiază părţi din dosar. Am depus cerere motivata pentru audierea mea cu alte acte ataşate. Am primit soluţia de NUP propusa de poliţist. Este normal ca acest procuror sa nu audieze o parte vătămată în dosarul penal pe care îl instrumentează?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:20, 6 Februarie 2011
faceti plangere la prim-procuror ca va nemultumeste solutia pronuntata si prezentati motivele. in principiu, procurorul nu e obligat pt orice tip de infractiune sa audieze partea vatamata.
Aveti 20 de zile la dispozitie in care puteti face plangere impotriva rezolutiei procurorului pe 278 1 cpp.
Plangerea se va adresa primprocurorului.
Daca va este respinsa, sau daca nu va raspunde in 20 de zile va puteti adresa cu o plangere direct la instanta de judecata.
:offtopic: Interventie moderator: va rog sa ramaneti la subiectul deschis. Este vorba de aceeasi plangere. Multumesc.

DANNYDANIYEL a scris:

Am primit la domiciliu prin posta solutia procurorului de NUP si o copie a referatului intocmit de ofiterul de politie, aceasta copie fiind foarte putin lizibila. Cum pot intra in posesia uneia noi in cel mai scurt timp?

dumitru_dascalu a scris:

Faceti o cerere la parchet si solicitati o copie liyibila.
Nu pierdeti din vedere termenul de 20 de zile in care puteti face plangere.

athe a scris:

pe dvs va intereseaza ca rezolutia parchetului sa fie lizibila pt ca pe acea rezolutie o veti contesta la prim-procuror. puteti merge personal la parchet si sa solicitati sa va elibereze pe loc o copie clara dupa referatul politiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata liviu- liviu- Salut.In urma unui accident auto din care a rezultat vatamarea corporala sa intocmit dosar de cercetare penala pt infractiunea prev.de art.184 alin.1si3 c.p. ... (vezi toată discuția)
Procedura art 278 ind. 1 c.proc.pen.si calcul termene gabi2005 gabi2005 Impotriva unei Rezolutii numite \"de admitere în parte a plângerii\" se face o [b]PLANGERE[/b] adresata prim-procurorului Parchetului de pe langa ... (vezi toată discuția)
Raspuns plangere impotriva rezolutei justlegal justlegal Am facut plangere impotriva unei rezolutii. As vrea sa stiu ce trebuie sa fac daca nu am primit nici un raspuns timp de 30 de zile. Stiu ca termenul este ... (vezi toată discuția)