avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis pentru atasare la coloana oficiala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis pentru atasare la coloana oficiala

Buna seara,

In seara asta mi-a fost suspendat permisul ptr ca "m-am atasat la o coloana oficiala", adica am fost oprit in oras de un politist care statea sa dirijeze traficul care mi-a explicat de ce m-a oprit si .... mi-a aplicat contraventia (fara sa stea la discutii).

Ce e de facut? Daca contest procesul verbal, este obligata politia sa vina cu dovezi video ca eu (si nu altcineva) am fost cel care "s-a atasat coloanei oficiale" sau este de ajuns cuvantul lui? Are cineva vreo idee legat de ceea ce trebuie facut? Pe procesul verbal am scris ca nu recunosc fapta ....

Sunt pur si simplu stupefiat de ceea ce s-a intamplat ....
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
adrian.cc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:42, 7 Februarie 2011
Foarte bine ai scris pe procesul verbal. mult mai bine era sa nu fi scris nimic si sa nu fi semnat. Ai nevoie de experienta unui jurist care sa-ti faca plangerea contraventionala.
bine, o sa angajez un avocat din orasul respectiv (ca sa fie lucrurile si mai proaste treaba asta s-a intamplat intr-un oras de tranzit).
cu scuzele de rigoare ca insist: este sau nu obligata politia sa probeze in instanta cu probe video ca eu si nu alta masina am mers dupa coloana oficiala?
Politia nu este obligata sa faca dovada contraventiei cu planse foto sau video decat in masura in care s-a facut mentiune in PV de contraventie despre acest lucru.
ART. 109 Cod rutier
(2) Constatarea contraventiilor se poate face si cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate si verificate metrologic, consemnandu-se aceasta in procesul-verbal de constatare a contraventiei.
Altfel, este cuvantul lui impotriva cuvantului dvs., pentru ca politia se prevaleaza de aspectul ca PV de contraventie se bucura de prezumtia de legalitate. Aceasta prezumtie un avocat bun o demoleaza, si aveti grija ca dupa noile modificari, hotararea data de instanta de fond este definitiva si irevocabila.
Am inteles. Multumesc frumos. Luni dimineata ma duc sa agajez avocat ....
Superrrr!!!
Inca ceva: Imi poate recomanda cineva un avocat bun (contestat pv rutier) in orasul Brasov ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
adrian.cc, utilizator

Alte discuții în legătură

Cine este agentul constatator? inregistrare video sau plansa foto? cyan cyan conform art. 109 din oug 195 constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac direct de politistul rutier iar constatarea contraventiilor se poate ... (vezi toată discuția)
Art. 120/1/i din regulamentul de aplicare a oug nr. 195/2002 gbrlcostache gbrlcostache Am incalcat ultimii 2 metri din linia continua si mi s-a suspendat permisul pe 30 de zile.In procesul verbal s-a stipulat la fapta savarsita este ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala lucian_t lucian_t Buna ziua, Am nevoie de niste lamuriri in ceea ce priveste contestarea unui proces verbal prin care am fost sanctionat cu retinerea permisului pentru ... (vezi toată discuția)