avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Proces litigii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Proces litigii de munca

Am castigat un proces definitiv pe litigii de munca iar conform sentintei angajatorul trebuie sa-mi plateasca citez"suma de 1600 lei(net) plus sa compenseze in bani contravaloarea a 14 zile de concediu de odihna".Am dat actele unui executor judecatoresc, care a trimis somatia de plata.Mi-a fost facuta plata, dar doar 1600 lei(neT), iar ptr cele 14 zile de co, spune angajatorul ca nu reiese din sentinta.Executorul i-a mai facut o somatie, dar pe care crede ca a facut-o degeaba si ca de fapt ptr contravaloarea celor 14 zile, poate ca o sa obtin banii intr-un alt proces. Ce-i de facut?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 10 Februarie 2011
Ati putea sa va plingrti penal pentru neexecutarea sentintei sau pe calea contestatiei la execuTARE PENTRU LAMURIREA SUMEI DE BANI CE REPREZINTA PLATA ZILELOR DE CONCEDIU
Asa cum a spus si colegul in mesajul anterior, hotararile date de prima instanta pe fond in litigiile de munca sunt definitive si executorii de la data emiterii lor.
Executarea hotararii se face in termen de 15 zile de la solicitarea partii interesate.
Solicitarea se face printr-o adresa inregistrata la sediul societatii.
Dupa trecerea termenului de 15 zile si neexecutarea hotararii, va puteti adresa organelor de politie sau organelor de cercetare penala intrucat fapta constitue infractiune conform Codului muncii si legii nr.168/1999-republicata.
Mai exista o problema: in cazul pierderii recursului executarea se intoarce impotriva celui ce a executat.

Puteti formula o cerere de lamurirea dispozitivului.... astfel potrivit art.281 ind.1 alin.1 C.proc.civ., în cazul în care sunt necesare lămuriri cu privire la înţelesul, întinderea sau aplicarea dispozitivului hotărârii ori acesta cuprinde dispoziţii potrivnice, părţile pot cere instanţei care a pronunţat hotărârea să lămurească dispozitivul sau să înlăture dispoziţiile potrivnice .

Cererea se adresează instanţei care a pronunţat hotărârea al cărei dispozitiv se cere a fi lămurit. Întrucât legiuitorul nu prevede un termen , înseamnă că cererea poate fi formulată oricând, atâta timp cât nu s-a solicitat punerea în executare a hotărârii .

După declanşarea executării silite, lămurirea dispozitivului hotărârii poate fi solicitată numai pe calea contestaţiei la executare, în condiţiile art.399 alin.1 teza a II-a C.proc.civ. , înăuntrul termenului de prescripţie a dreptului de a cere executarea silită .
Hotararea e definitiva, firma a contestat hotararea Tribunalului Hd, au facut recurs la Curtea de apel Ab, unde s-a hotarar citez: "suma de 1611 lei net si sa compenseze in bani 14 zile de concediu de odihna" la proces a fost copie dupa contractul de munca, unde a fost trecut salariul. S-a facut sentinta cu titlu executoriu, doar ca nu vor sa plateasca contravaloarea celor 14 zile de concediu, iar executorul i-a mai facut o somatie, dar mi-a spus ca poate sa nu se prezinte firma cu banii si ca n-are ce-i face. Nu stiu eu ce sa fac...
Puteti depune plangere penala impotriva angajatorului ...

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca -um pot revizuii o hotarare definitiva, irevocabila, cu investire executorie RizeaCoralia RizeaCoralia am un litigiu de munca, am fost sanctionata disciplinar, am contestat decizia respectiva in instanta, instanta de fond a admis in parte actiunea formulata de ... (vezi toată discuția)
Hotãrâre definitivã ºi irevocabilã eugen68octavian eugen68octavian Bună ziua. Am intrat în posesia unei hotărâri definitive şi irevocabile prin care am câştigat, instanţa a dispus anularea unui act administrativ ( mi ... (vezi toată discuția)
Cerere lamurire dispozitiv Antoanela Geaman Antoanela Geaman As dori sa imi comunicati parerea dvs. in legatura cu urmatoarea situatie: Actiune castigata in fond pe litigii de munca . Angajatorul declara recurs.In ... (vezi toată discuția)