avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plati cote intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plati cote intretinere

in calitate de proprietar, am dreptul sa cer contul bancar al Asociatiei pentru a achita prin internetbanking?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:59, 6 Februarie 2011
Sigur ca da, nu numai atat, dar acest cont al asociatiei trebuie listat la avizier pentru ca oricine doreste sa poata face plati in acel cont, fara sa mai deranjeze administratorul cu intrebari inutile.

Contul asociatiei ar trebui scris asa cum orice companie, societate comerciala care emite facturi instiinteaza debitorii despre modalitatile de plata si conturile in care se poate face aceasta plata.

Asociatiile ar trebui sa-si modernizeze si ele acest aspect al relatiei cu locatarii.
Nu mai vorbesc de site-uri proprii si un MyAccont pentru fiecare proprietar in aceste site-uri. Eeeeh, e drum lung pana departe!
Ultima modificare: Duminică, 6 Februarie 2011
elga50, moderator
va multumesc foarte mult, se poate sa imi furnizati baza legala asa incat sa pot face oficial o cerere catre Presedintele de asociatie si astfel sa nu mai aiba nici un motiv nefondat? precizez ca au dat raspunsuri complet in afara oricarei logici.
Maria
Baza legala?.... E ca si cum ai spune ca trebuie sa spui cuiva temeiul legal pentru care trebuie sa umble imbracat pe strada. Sigur, o fi existand un temei legal ascuns prin vreo lege, dar cred ca argumentul dv. ar trebui sa fie cel cu transparenta modului de plata afisat in toate facturile de la furnizori.

Asociatiile de proprietari nu sunt societati secrete, masonice sau ilegale. #-o
Au date de identificare la vedere, iar contul bancar este unul dintre ele.
In contul bancar poate sa depuna oricine bani, iar de scos nu pot decat persoanele abilitate. Exista un contract cu banca in acest sens, dar in acest contract nu se spune ca acest cont este secret.....X-(

Si va spun de ce nu vor sa vi-l spuna. Pentru ca nu stiu sa lucreze cu contul bancar, nu stiu unde sa opereze intrarile si iesirile, nu stiu daca sa va dea sau sa nu va dea chitanta de mana (nu trebuie ;) ) ....sau chiar s-ar putea sa nu existe acest cont....asa ca nu va mai "omorati" cu temeiul legal, ca ei (administrator, presedinte) nu stiu lucruri mai simple, ce temeiuri legale?....!?!
Ultima modificare: Duminică, 6 Februarie 2011
elga50, moderator
Sunt mai multe prevederi legale dar acestea ar trebui sa fie cunoscute de proprietari si mai ales de cei care conduc o asociatie. Cea mai la indemana pentru toata lumea dintr-o asociatie de proprietari este Legea 230/2007:
Art. 10. - Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numarul de cont bancar stelu2015 stelu2015 Daca un proprietar solicita nr. de cont al Ascociatie de Proprietari , administratorul este obligat sa -i comunice acel numar ? Programul administratorului ... (vezi toată discuția)
Abuzuri administratie epicx epicx Salutare tuturor! Am si eu urmatoare situatie, care imi creeaza multe neplaceri. Cu aproximativ 2-3 luni in urma am devenit Asociatie de proprietari(fara sa ... (vezi toată discuția)
Cerere cont de plata a intretinerii me-alina me-alina Am un serviciu care imi ocupa toata ziua si o administratora de scara particulara care nu vrea sa imi dea contul pentru a plati personal intretinerea, deoarece ... (vezi toată discuția)