avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale as putea face proiectare in constructii civile cu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

as putea face proiectare in constructii civile cu microintreprindere?

Buna ziua

Sunt absolvent al facultatii de constructii, sectia inginerie civila, si am posibilitatea de a face proiectare, insa sunt nevoit sa-mi deschid un SRL(PFA din cate am inteles nu mai este rentabil). As opta pentru o microintreprindere, deoarece nu am cheltuieli(firma la care sunt angajat imi ofera masina, listarea proiectelor, plata pentru verificator, etc.), insa nu stiu daca pot sa fac proiecte de rezistenta avand o microintreprinedre. As fi foarte recunoscator pentru lamurii.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tiborman , utilizator 22:46, 7 Februarie 2011
Din cate stiu poate fi o profesie liberala.de obicei se lucreaza un proiect de importanta nu redus .in 3_arhitectul cu ale sale ,structuristul si cel cu instalatiile.
O intrevedere frumoasa cu un arh sau cu un alt sp ing const ar fi suficienta.Oricum va trebuie autorizatie .
Regimul de impozitare fiscala (in acest caz microintreprindere) NU impieteaza cu nimic ceea ce vreti dvs. sa faceti. Se poate si pe SRL-microintreprindere, si pe SRL-platitor impozit pe profit, si pe PFA si formele asociate acesteia.

Deci da, se poate.
poate fi platitor de impozit pe venit 3% dar sa nu desfasoare activitatii de consultanta si management.

NOROC!
Va multumesc mult pentru lamuriri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

srl versus pfa din punct de vedere fiscal MARIANA APOSTOL MARIANA APOSTOL Buna ziua, am o problema pe care va rog sa ma ajutati sa o rezolv. am tot studiat si studiat diferentele dintre a fi srl, pfa sau intreprindere ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa prestari servicii andrea2014 andrea2014 Buna,va deranjez cu o intrebare.Sotul meu doreste sa colaboreze legal,un fel de subcontractor cu o firma din Franta.Activitatea propriu-zisa ar fi de prestari ... (vezi toată discuția)
Impozitare srl eyecatcher eyecatcher Buna seara. Detin un SRL cu activitate principala 7022 : Activitati de consultanta pentru afaceri si management. Veniturile lunare din aceasta activitate ... (vezi toată discuția)