avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA srl versus pfa din punct de vedere fiscal
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

srl versus pfa din punct de vedere fiscal

Buna ziua,

am o problema pe care va rog sa ma ajutati sa o rezolv. am tot studiat si studiat diferentele dintre a fi srl, pfa sau intreprindere individuala. nu am gasit niciunde un raspuns la intrebarea ce ar prefera potentialii mei clienti (srl-uri) care ar incheia un contract de prestari servicii cu mine, un alt srl, pfa, sau II?

La facturarea serviciilor, sunt diferente intre srl, pfa sau ii?


Doresc sa infiintez o microintreprindere, neplatitor de tva, 3% impozit,
sau intreprindere individuala.....#-o sau pfa....#-o

m-ar ajuta enorm parerile dvs. in a lua decizia cea mai avantajoasa mie dar si potentialilor mei clienti.
cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: MARIANA APOSTOL , Consultant resurse umane 15:02, 16 Mai 2011
ce obiect de activitate veti avea?
7830 - servcii de furnizare si management a fortei de munca, respectiv 7022, 7490, 8559 daca varianta va fi srl.
- pentru a fi microintreprindere cu impozit pe venit 3% trebuie sa aveti minim 1 angajat si maxim 9, asta inseamna contributii de plata catre bugetul statului, dar nu trebuie sa desfasurati activitati in domeniul consultantei si managementului

- daca nu doriti sa angajati personal si veti avea investitii majore, ar fi mai bine platitor de impozit pe profit 16% din venituri minus cheltuieli deductibile

- PFA si I.I. inseamna aceleasi taxe catre stat, diferenta intre ele consta in faptul ca PFA nu poate avea angajati - aici trebuie sa achitati 16% impozit pe venitul net, plus contributia individuala la casa de sanatate si pensii.

- in ceea ce priveste tva, doar daca depasiti cifra de afaceri de 35.000 euro veti deveni platitor

- nu vad de ce clientii ar fi avantajati sau dezavantajati de forma de organizare a dvs? costul pentru ei ar fi acelasi, iar dpdv al tva, daca dvs. nu sunteti platitor de tva, ei nu vor avea drept de deducere dar nici nu-l vor plati catre dvs. (acesta nefiind inscris pe factura)
Multumesc pentru consultanta. O zi buna si succes in activitatea dvs.
daca faceti consultanta pe SRL nu puteti opta pentru 3% dar puteti alege 16%.

Alte discuții în legătură

Activitati de consultanta in management si afaceri (cod caen 7022) Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Va rog sa-nmi dati si mie un sfat: Pentru a desfasura activitati de consultanta in management si afaceri ce sa-mi infiintez (forma juridica), ... (vezi toată discuția)
Pot sa facturez serviciile de consultanta (in baza unui contract, evident) pentru o firma din germania? MihaiP. MihaiP. Buna ziua, Am un I.I. (Intreprindere Individuala) cu cod CAEN 7022 (Consultanta in Afaceri si Management), nu sunt platitor de TVA si am un potential client ... (vezi toată discuția)
Pfa si ii in acelasi timp? sebisibiu sebisibiu Buna ziua, Pot avea un PFA is o II in acelasi timp? Am un PFA momentant si se poate sa depasesc plafonul de 119.000 EUR deci va trebui sa platesc TVA. Daca ... (vezi toată discuția)