am o problema pe care va rog sa ma ajutati sa o rezolv. am tot studiat si studiat diferentele dintre a fi srl, pfa sau intreprindere individuala. nu am gasit niciunde un raspuns la intrebarea ce ar prefera potentialii mei clienti (srl-uri) care ar incheia un contract de prestari servicii cu mine, un alt srl, pfa, sau II?
La facturarea serviciilor, sunt diferente intre srl, pfa sau ii?
Doresc sa infiintez o microintreprindere, neplatitor de tva, 3% impozit,
sau intreprindere individuala.....#-o sau pfa....#-o
m-ar ajuta enorm parerile dvs. in a lua decizia cea mai avantajoasa mie dar si potentialilor mei clienti.
cu multumiri,
- pentru a fi microintreprindere cu impozit pe venit 3% trebuie sa aveti minim 1 angajat si maxim 9, asta inseamna contributii de plata catre bugetul statului, dar nu trebuie sa desfasurati activitati in domeniul consultantei si managementului
- daca nu doriti sa angajati personal si veti avea investitii majore, ar fi mai bine platitor de impozit pe profit 16% din venituri minus cheltuieli deductibile
- PFA si I.I. inseamna aceleasi taxe catre stat, diferenta intre ele consta in faptul ca PFA nu poate avea angajati - aici trebuie sa achitati 16% impozit pe venitul net, plus contributia individuala la casa de sanatate si pensii.
- in ceea ce priveste tva, doar daca depasiti cifra de afaceri de 35.000 euro veti deveni platitor
- nu vad de ce clientii ar fi avantajati sau dezavantajati de forma de organizare a dvs? costul pentru ei ar fi acelasi, iar dpdv al tva, daca dvs. nu sunteti platitor de tva, ei nu vor avea drept de deducere dar nici nu-l vor plati catre dvs. (acesta nefiind inscris pe factura)