avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pot sa facturez serviciile de consultanta (in baza ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pot sa facturez serviciile de consultanta (in baza unui contract, evident) pentru o firma din Germania?

Buna ziua,
Am un I.I. (Intreprindere Individuala) cu cod CAEN 7022 (Consultanta in Afaceri si Management), nu sunt platitor de TVA si am un potential client care doreste sa-i ofer consultanta, insa clientul are un business in Germania. El este de fapt contractor, are o firma oarecum similara cu un PFA sau II.
Intrebarea mea este: pot sa-i facturez serviciile de consultanta (in baza unui contract, evident), sincer nu stiu ce trebuie sa respect sau daca ii pot factura, eu activez doar in Romania. Si daca exista o solutie pentru a-i factura serviciile pe care ar urma sa le prestez catre el, cum trebuie sa procedez?
Multumesc,
Mihai P.
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ILIE ANDRIES , Contabil 19:54, 12 Septembrie 2024
Trebuie să vă luați cod special de TVA.
Facturați fără TVA și declarați în D390.

Locul prestării este la beneficiar (regula B2B)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitati firma consultanta cod 7022?? light_207 light_207 Buna ziua, O firma de consultanta, cod caen 7022, poate presta urmatoarele servicii potentialilor clienti: infiintari societati, cesiune parti sociale, ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii intracomunitare daniela62 daniela62 Buna ziua, rog ajutor pentru incadrarea corecta a prestarii de servicii. SC inregistrata in Romania, platitoare de TVA, inregistrata in ROI, presteaza servicii ... (vezi toată discuția)
srl versus pfa din punct de vedere fiscal MARIANA APOSTOL MARIANA APOSTOL Buna ziua, am o problema pe care va rog sa ma ajutati sa o rezolv. am tot studiat si studiat diferentele dintre a fi srl, pfa sau intreprindere ... (vezi toată discuția)