avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... nerespectarea conditiilor pentru ocuparea unui loc de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

nerespectarea conditiilor pentru ocuparea unui loc de munca

Buna ziua,
as dori sa stiu cum sa procedez pentru ca ocuparea unui loc de munca sa se faca corect si legal. Mentionez ca am certitudini ca exista frauda si ca acest post nu va fi legal ocupat( concursul va fi fraudat). Va mutumesc
La ce firma/institutie se face angajarea? Daca e o firma, teoretic trebuie sa sesizati conducerea acesteia. Daca e o institutie publica, puteti merge la Politie, desi sansele sunt mici sa faceti ceva.
e o firma de stat,respectiv o unitate ce apartine de regia sarii( salina), care angajeaza inginer chimist. am inteles ca tocmai conducerea unitatii e implicata in aceasta frauda (favorizarea unui candidat). pot face o sesizare catre vreo institutie( protectia cetateanului, politie,etc)
La Politie, desi aceasta poate interveni sa constate savarsirea unei infractiuni, nu sa organizeze ea examenul.

Cum va avea loc fraudarea, prin falsificarea (sau inlocuirea) lucrarii sau doar prin acordarea unei note mai mari unei anumite lucrari? Sau care este favorizarea?
persoana este favorizata prin aflarea subiectelor inaintea concursului ,oricum concursul nu va fi corect( de doua saptamani vine la post )
Recomandarea mea este sa mergeti mai sus de conducerea unitatii, chiar la sesizari la Regia Sarii, urmand ca ei sa verifice situatia. Puteti cere tot acolo ca examenul sa fie supravegheat.

Din cate stiu, un participant la examen defavorizat care pierde concursul va putea contesta rezultatele concursului la comisia de selectie si apoi sa conteste decizia acesteia in justitie (contencios administrativ). E bine sa aiba probe.

Alte discuții în legătură

Ajutor Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius La scoaterea la concurs a postului de consilier juridic , auditor , economist la o institutie publica exista vreo lege care sa impuna cerinta de participare ... (vezi toată discuția)
Organizare concurs registrator medical madalyna45 madalyna45 Buna ziua revin cu subiectul privind concursul pentru registrator medical cu vechime in specialitate(activitate) de 6 luni. Am depus dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Post scos la concurs ContSters79307 ContSters79307 Azi, 06.04.2009 , intrand pe site-ul AJOFM , am vazut ca sunt 2 posturi scoase la concurs , in invatamant ( la o gradinita ) in speta un post de secretara ( cu ... (vezi toată discuția)