avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concurs bibliotecar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concurs bibliotecar

Buna ziua,
Saptamana trecuta am dat un concurs pentru ocuparea unui post de bibliotecar. Comisia era alcatuita din 3 membrii:bibliotecarul metodist, si 2 persoane de la Consiliul Local al localitatii respective. Din cate am aflat, unul dintre cei 2 oameni din comisie, de la Consiliul Local, au luat legatura cu un concurent, dezvaluindu-i aspecte ale lucrarii mele, chiar daca rezultatele nu se afisasera, nu se intrase nici macar la proba orala. Este legal ce a facut? Ce sanctiuni poate primi acel membru al comisiei?
Va multumesc:)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:05, 15 Februarie 2012
Eu zic sa asteptati afisarea rezultatelor si abia apoi luati in considerare acest aspect. Daca intr-adevar, ce povestiti dvs. este real, bineinteles ca nu este legal, insa trebuie si dovedit. Daca sunteti nemultumit de rezultatul concursului, dupa afisarea rezultatelor aveti un termen in care puteti formula contestatie, mentionand toate aspectele care va nemultumesc.
Evident ca nu este normal ceea ce au facut , daca au facut. Ideea este ca dvs nu aveti nic o proba. Puteti sa faceti plangere sau contestatie fara sa aveti nici o argumentatie solida?!
Singurul lucru pe care il puteti face este o contestatie dupa ce se afiseaza rezultatele, insa contestatia sa priveasca rezultatele obtinute de dvs nu rezultatele altora.
Sa inteleg, ca eu ca participant la concurs, din punct de vedere legal, nu pot depune constestatie privind lucrarea,nota, altui concurent ?
Evident, doar nu suntem la concursul de capra vecinului...

H.G. nr. 286 din 23 martie 2011
ART. 31
După afişarea rezultatelor obţinute la selecţia dosarelor, proba scrisă sau proba practică, după caz, şi interviu, candidaţii nemulţumiţi pot face contestaţie, în termen de cel mult 48 de ore de la data afişării rezultatului selecţiei dosarelor, respectiv de la data afişării rezultatului probei scrise ori a interviului, la sediul autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului, sub sancţiunea decăderii din acest drept.
ART. 32
(1) În situaţia contestaţiilor formulate faţă de rezultatul selecţiei dosarelor, comisia de soluţionare a contestaţiilor va verifica îndeplinirea de către candidatul contestatar a condiţiilor pentru participare la concurs în termen de maximum o zi lucrătoare de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor.
(2) În situaţia contestaţiilor formulate faţă de rezultatul probei scrise, probei practice sau a interviului comisia de soluţionare a contestaţiilor va analiza lucrarea sau consemnarea răspunsurilor la interviu doar pentru candidatul contestatar în termen de maximum o zi lucrătoare de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor.
Sa va spun intreaga poveste.
Acum 1 saptamana am dat concurs, pentru ocuparea unui post de bibliotecar comunal. Eu am castigat concursul cu 9.20, iar urmatoarea candidata a luat 7.65
Insa, candidata care a luat 7.65, a depus contestatie cum ca eu as fi fraudat concursul, fara a avea nicio dovada, absolut niciuna.
Colac peste pupaza, Comisia care a analizat contestatia,a decis anularea concursului doar pentru ca unul din candidati,adica doamna cu 7.65, banuieste ca eu am fraudat concursul. Ma repet fara nicio dovada in acest sens.
Acum va intreb pe dvs, e legal ceea ce au facut? Ce este de facut ?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Contestatie (functionar public) coso coso contestatiile cu privire la concursul de ocupare al postului de functionar public se depun la Contenciosul administrativ? sau instanta civila sau de drept ... (vezi toată discuția)
Unde pot face o sesizare cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a postului administrator financiar la o scoala gimnaziala ? vero2014 vero2014 - Bună seară , m-am înscris la concursul de ocupare a postului de Administrator Financiar la o şcoală gimnazială ; îmi doresc foarte mult concursul să ... (vezi toată discuția)
Concurs ocupare post GuiPaulaPaul GuiPaulaPaul Cum se procedeaza in cazul in care la concursul pentru ocuparea unui post nu se respecta bibliografia prevazuta in anunt? ( Se dau intrebari in plus fata de ... (vezi toată discuția)