avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... contestatie (functionar public)
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

contestatie (functionar public)

contestatiile cu privire la concursul de ocupare al postului de functionar public se depun la Contenciosul administrativ? sau instanta civila sau de drept comun?
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 21:48, 25 Noiembrie 2010
Buna ziua !
Contestatia o depuneti la organizatorul concursului , care este obligat , prin intermediul comisiei de examinare a contestatiilor constituita in acest sens , sa solutioneze contestatia .
Actul este clar administrativ. Asa cum ti-a- zis adrian marin, ar trebuie sa fac prealabil recurs gubernativ. Si daca nu primesti raspunsul in 30 zile poti sa te adresez la instanta contencios administrativ.
Art. 7 a legea contenciosului administrativ dispune:
(1) Inainte de a se adresa instantei de contencios administrativ competente, persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau sau intr-un interes legitim, printr-un act administrativ unilateral, trebuie sa solicite autoritatii publice emitente, in termen de 30 de zile de la data comunicarii actului, revocarea, in tot sau in parte, a acestuia. Plangerea se poate adresa in egala masura organului ierarhic superior, daca acesta exista.
(2) Prevederile alin. (1) sunt aplicabile si in ipoteza in care legea speciala prevede o procedura administrativ-jurisdictionala, iar partea nu a optat pentru aceasta.
(3) Este indreptatita sa introduca plangere prealabila si persoana vatamata intr-un drept al sau sau intr-un interes legitim, printr-un act administrativ cu caracter individual, adresat altui subiect de drept, din momentul in care a luat cunostinta, pe orice cale, de existenta acestuia, in limitele termenului de 6 luni prevazut la alin. (7).
(4) Plangerea prealabila, formulata potrivit prevederilor alin. (1), se solutioneaza in termenul prevazut la art. 2 alin. (1) lit. g).
(5) In cazul actiunilor introduse de prefect, Avocatul Poporului, Ministerul Public, Agentia Nationala a Functionarilor Publici sau al celor care privesc cererile celor vatamati prin ordonante sau dispozitii din ordonante, precum si in cazul prevazut la art. 4 alin. (2), nu este obligatorie procedura prealabila.
(6) Plangerea prealabila in cazul actiunilor care au ca obiect contractele administrative are semnificatia concilierii in cazul litigiilor comerciale, dispozitiile din Codul de procedura civila fiind aplicabile in mod corespunzator.
(7) Plangerea prealabila in cazul actelor administrative unilaterale se poate introduce, pentru motive temeinice, si peste termenul prevazut la alin. (1), dar nu mai tarziu de 6 luni de la data emiterii actului. Termenul de 6 luni este termen de prescriptie.
@alvarolipo

Procedura de contestare este reglementata prin HG nr. 611/2008. La asta se refera adrianmarin, nu la Legea nr. 554/2004.
nu cred ca spun nimic nou, dar baza legala este urmatoarea:
H.G. nr.611/2008
"ART. 63
După afişarea rezultatelor obţinute la selecţia dosarelor, proba scrisă sau interviu, candidaţii nemulţumiţi pot face contestaţie, în termen de cel mult 24 de ore de la data afişării rezultatului selecţiei dosarelor, respectiv de la data afişării rezultatului probei scrise ori a interviului, la sediul autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului, sub sancţiunea decăderii din acest drept.
ART. 67
Comunicarea rezultatelor la contestaţiile depuse se face prin afişare la sediul autorităţii sau instituţiei organizatoare a concursului, imediat după soluţionarea contestaţiilor.
ART. 68
În cazul respingerii contestaţiei candidatul se poate adresa instanţei de contencios administrativ, în condiţiile legii." :)
@gabriela
Saraci de functionarii... Eu n-am fost niciodata astfel de insecte care suge sangue bugetara... (un fel de draculine:))) Multumesc pentru indrumarea. Comunicarea este deliciosa cu tine. Si a bun intelegator putine... se zice in spaniola "a buen entendedor pocas..."(adica putine cuvinte li e suficient ca sa inteleaga)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen functionari publici adirosu adirosu Am susţinut un examen pentru ocuparea unui post temporar vacant de consilier principal la o instituţie publică şi am avut următoarea problemă: la unul ... (vezi toată discuția)
Contestatie concurs angajare madone121 madone121 Buna seara, Vreau sa stiu daca exista vreun demers legal prin care pot contesta subevaluarea unui candidat la un concurs de angajare? Mai exact, am dat ... (vezi toată discuția)
Concurs bibliotecar mradrian mradrian Buna ziua, Saptamana trecuta am dat un concurs pentru ocuparea unui post de bibliotecar. Comisia era alcatuita din 3 membrii:bibliotecarul metodist, si 2 ... (vezi toată discuția)