avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura discount
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura discount

va rog, daca o persoana juridica livreaza pe baza de factura unei alte persoane juridice marfa , si incaseaza numai numerar (facturi sub 5000 lei) poate face o factura de discount 2% din valoarea facturilor emise in luna respectiva? nu inteleg ce vrea sa spuna OG15/1996 , la ce discounturi se refera

''Este interzisă acordarea unor facilităţi de preţ clienţilor, persoane juridice, care efectuează plata în numerar.
Este permisă acordarea unor disconturi şi/sau reduceri de preţ în diverse perioade ale anului sau cu ocazia lansării unor promoţii de produse, dacă aceste facilităţi vizează toţi agenţii economici, în calitate de clienţi, şi se acordă fără discriminare în ceea ce priveşte modalitatea de plată. ''

Alte discuții în legătură

Vanzarea aceluiasi produs la preturi diferite ENGFULL ENGFULL ce lege interzice vanzarea aceluiasi produs la preturi diferite? (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli Andreea.B Andreea.B Buna ziua, De curand am luat amenda pt ca am acordat discount la o factura care a fost platita cash. Ne-am gandit sa trecem in contract ca putem acorda ... (vezi toată discuția)
Discount la plata cash ContSters57430 ContSters57430 Buna ziua, Societatea la care lucrez a luat amenda de la Garda pentru ca a acordat discount la o factura si clientul a platit cash. Se poate contesta ... (vezi toată discuția)