avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Discount la plata cash
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Discount la plata cash

Buna ziua,

Societatea la care lucrez a luat amenda de la Garda pentru ca a acordat discount la o factura si clientul a platit cash.

Se poate contesta amenda?
Se pot evita legal prevederile OG 15/96 si sa acordam discount la clientii care platesc cash?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Ilie Stanica , Consultant fiscal 21:36, 5 Iulie 2009
Mai exact de ce a fost primita amenda?Nu cumva s-a depasit pragul de 5000 la incasarea respectivei facturi?Dati mai multe detalii.
S-a dat amenda pentru ca s-a acordat o facilitate de pret unui client care a platit in numerar. Operatiunea este interzisa conform OG 15/1996 art 5 alin 5.
Pentru asta ati luat amenda :
art 5 og 15 /1996:
(5)Este interzisă acordarea unor facilităţi de preţ clienţilor, persoane juridice, care efectuează plata în numerar.
3)Nerespectarea prevederilor art. 5 alin. 5 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 25.000.000 lei la 50.000.000 lei.?

vedeti in og2/2001
Art. 13
(1)Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.

si daca fapta e mai veche de 6 luni , vedeti caile de atac ale procesului verbal , tot din og 2
Se prescrie in termen de 6 luni doar in cazul in care contraventia nu este continua.

Art. 13. - (1) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
(2) În cazul contravenţiilor continue termenul prevăzut la alin. (1) curge de la data constatării faptei. Contravenţia este continuă în situaţia în care încălcarea obligaţiei legale durează în timp.
Buna ziua,

Asta inseamna ca daca un agent ii acorda discount unui client si acesta va plati cash factura respectiva, chiar si dupa o saptamana, vom lua amenda?

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Deductibilitate cheltuieli Andreea.B Andreea.B Buna ziua, De curand am luat amenda pt ca am acordat discount la o factura care a fost platita cash. Ne-am gandit sa trecem in contract ca putem acorda ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pe data de 16.03.2021 am primit un plic cu pv constatare ... Marinescu Lucian Marinescu Lucian Buna ziua, Pe data de 16.03.2021 am primit un plic cu PV constatare contraventie referitoare la trecerea peste Dunare pe podul de la Fetesti din data de ... (vezi toată discuția)
2 amenzi pentru parcare interzisa in acelasi loc la interval de 54 minute CloudSquire CloudSquire Buna ziua! In data de 17.08.2021 am fost la mare si am parcat pe un loc cu \"spatiu verde\", in cele din urma la ora 16:40 mi-a fost lasata in parbriz o ... (vezi toată discuția)