avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 2 amenzi pentru parcare interzisa in acelasi loc la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

2 amenzi pentru parcare interzisa in acelasi loc la interval de 54 minute

Buna ziua! In data de 17.08.2021 am fost la mare si am parcat pe un loc cu "spatiu verde", in cele din urma la ora 16:40 mi-a fost lasata in parbriz o instiintare pentru contraventie pe care am observat-o in jurul orei 18 cand am ajuns la masina. Am primit procesul verbal prin posta si am achitat amenda. Astazi am primit alt proces verbal prin posta, nestiind ca urmeaza sa il primesc, de la alt echipaj la interval de 54 de minute de cand a fost lasata instiintarea de la primul echipaj. Trebuie sa platesc ambele amenzi pentru acelasi lucru, acelasi loc la interval de 54 min? Daca au trecut 5 echipaje in intervalul acela de 1h si fiecare mi-au intocmit proces verbal fara sa stiu?
Ultima modificare: Marți, 31 August 2021
CloudSquire, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:16, 31 August 2021
Platiti amenda la jumatate din minim (presupun ca scrie in PV) pentru primul proces verbal, in termen de 15 zile de la data primirii prin posta, iar pentru al doilea depuneti plingere contraventionala impotriva PV de contraventie, in acelasi termen de 15 zile de la data primirii (data postei de pe plic).
Temeiul legal este OG 2/2001 :
Articolul 13
(1) Aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârșirii faptei.
(2) În cazul contravențiilor continue, termenul prevăzut la alin. (1) curge de la data încetării săvârșirii faptei. Contravenția este continuă în situația în care încălcarea obligației legale durează în timp.
[ link extern ]
Dvs. ati savirsit o contraventie continua, in acelasi loc, consemnat prin 2 PV diferite. Cereti in plingerea contraventionala anularea celui de-al doilea PV.
Anexati in plingere copii dupa primul proces verbal si dovada achitarii amenzii (dublu exemplar la fiecare).

Altfel sunteti bun de plata si pentru al doilea si pentru oricare PV ar aparea, pentru una si aceeasi fapta. Aceste procese verbale gresite nu se anuleaza automat, ci trebuie ceruta anularea lor doar in instanta.
Va multumesc pentru raspuns!
In plus fata de ce am mentionat anterior, tot in OG 2/2001 se gaseste si urmatorul articol :
Articolul 5
(1) Sancțiunile contravenționale sunt principale și complementare.
(2) Sancțiunile contravenționale principale sunt:
a) avertismentul;
b) amenda contravențională;
c) prestarea unei activități în folosul comunității.
........................................
(7) Pentru una și aceeași contravenție se poate aplica numai o sancțiune contravențională principala și una sau mai multe sancțiuni complementare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara , in timpul starii de urgenta am fost sanctionat contraventional ... andrei120819 andrei120819 buna seara , in timpul starii de urgenta am fost sanctionat contraventional cu amenda de 2000 de lei pentru declaratia pe proprie raspundere , dar abia acum ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit azi prin posta un proces verbal de la politia ... 1974daniel 1974daniel buna ziua, am primit azi prin posta un proces verbal de la politia locala prin care ma informeaza ca in data de 15.12.2020 am parcat neregulamentar si abia ... (vezi toată discuția)