avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... vanzarea aceluiasi produs la preturi diferite
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

vanzarea aceluiasi produs la preturi diferite

ce lege interzice vanzarea aceluiasi produs la preturi diferite?
Cel mai recent răspuns: ismi3ismi , utilizator 13:04, 2 Octombrie 2011
Un produs se poate comercializa la preturi diferite, cel care dispune de bun este liber sa aleaga si pretul .
am gasit-o in cele din urma :

. Este interzisă acordarea unor facilităţi de preţ clienţilor, persoane juridice, care efectuează plata în numerar.
Este permisă acordarea unor disconturi şi/sau reduceri de preţ în diverse perioade ale anului sau cu ocazia lansării unor promoţii de produse, dacă aceste facilităţi vizează toţi agenţii economici, în calitate de clienţi, şi se acordă fără discriminare în ceea ce priveşte modalitatea de plată.
( h.g. nr. 2185 /2004 - norme de aplicare a og. 15 / 1996 )
"11. Persoanele fizice, persoanele fizice autorizate sau persoanele care exercită profesii libere, producătorii agricoli, persoane fizice, nu intră sub incidenţa prevederilor ordonanţei. "

Asadar,PFA-urile,pot sa vanda acelasi produs,achizitionat cu aceeasi factura sau cu facturi diferite (la acelasi pret de achizitie), la preturi diferite?
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2011
ismi3ismi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura discount oviiul oviiul va rog, daca o persoana juridica livreaza pe baza de factura unei alte persoane juridice marfa , si incaseaza numai numerar (facturi sub 5000 lei) poate face o ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli Andreea.B Andreea.B Buna ziua, De curand am luat amenda pt ca am acordat discount la o factura care a fost platita cash. Ne-am gandit sa trecem in contract ca putem acorda ... (vezi toată discuția)
Ridicare numerar din casa administrator georgetag georgetag as dori sa stiu ce suma de bani (avans spre decontare) poate ridica ,intr-o zi,din casieria societatii, administratorul? suma este tot de 5000 ron, in ... (vezi toată discuția)