avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... asociere la srl
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

asociere la srl

buna ziua! sotia mea are calitatea de unic asociat la srl. ce este necesar pentru a deveni asociat cu drepturi egale? putem indeplini amandoi functia de administrator?
intreb acest lucru in situatia in care sotia mea desfasoara o activitate in cadrul unei drogherii si am dori inceperea unei noi activitati intr-un al tspatiu cu alt domeniu de activitate! din cate ne-am informat am inteles ca ea in calitatea prezenta de unic asociat nu poate desfarua o alta activitate! multumesc!
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 12:42, 7 Februarie 2011
Poate desfasura o alta activitate chiar daca este asociat unic la un SRL. Daca doriti sa intrati in societate totusi ca asociat si administrator, nu e nicio problema. Va sfatuiesc insa daca o faceti, sa mariti capitalul social al societatii , deoarece conform Codului familiei, vanzarea(cesiunea) partilor sociale este prohibita, numai donatia este posibila.
cum se poate realiza aceasta marire de capital ? scuze! suntem la inceput! multumesc!
Foarte usor. In baza hotararii asociatilor si a actului constitutiv se specifica faptul ca asociatul cooptat aduce ca aport la capitalul social suma de 200 ron de exemplu. Cu aceste acte mergeti la banca si depuneti in contul de capital al societatii suma respectiva. Dupa depunerea acestei sume, cu foaia de varsamant, hotararea asociatilor la care se anexeaza contorul de cuvinte in vederea publicarii acesteia la Monitorul Oficial, actul constitutiv actualizat, declaratia asociatului-administratorului ca indeplineste conditiile stabilite de lege de a detine aceasta calitate, specimenul de semnatura si o copie dupa actul de identitate mergeti la registrul comertului pentru a le depune.
Buna ziua, la toate actele aratate de colegul 'sad' v-ar mai trebui un certificat de cazier judiciar .
Succes
TamaraL a scris:

Buna ziua, la toate actele aratate de colegul 'sad' v-ar mai trebui un certificat de cazier judiciar .
Succes

Niciodata nu am depus asa ceva, este suficient sa se depuna declaratia pe proprie raspundere mentionata de "sad".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire de capital social viorica ama viorica ama Conform act aditional nr 1/21.12.2009 am participat la o soc.com. (SRL cu asociat unic) pentru marire de capital social cu aport in numerar, astfel devenind ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale ASKIM3GET ASKIM3GET Buna ziua Am un SRL cu asociat unic, care vrea sa cesioneze 10% din firma sotiei. Ce etape trebuie parcurse: Se face decizie asociat unic, contract de ... (vezi toată discuția)
Marire de capital social viorica ama viorica ama Conform act aditional nr 1/21.12.2009 am participat la o soc.com. (SRL cu asociat unic) pentru marire de capital social cu aport in numerar, astfel ... (vezi toată discuția)