avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune parti sociale

Buna ziua
Am un SRL cu asociat unic, care vrea sa cesioneze 10% din firma sotiei.
Ce etape trebuie parcurse:
Se face decizie asociat unic, contract de cesiune si act constitutiv actualizat si se depun toate la Registrul comertului sau sunt mai multe etape in relatia cu Registrul.
Sunt necesare alte declaratii?
Se accepta cesiunea daca firma are datorii?

Va multumesc
Cu stima
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
ASKIM3GET, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 21:34, 14 Noiembrie 2010
Rezolvati totul intr-o etapa. Majorati capitalul social cu o valoare care sa reprezinte 10% din capitalul social, suma ce va reflecta aportul noului asociat. Faceti o hotarare in care sa se reflecte majorarea capitalului social, aportul asociatilor la capitalul social in urma majorarii si cooptarii noului asociat si participarea la profit si la pierderi. Alaturi de aceasta hotarare la care se anexeaza contorul de cuvinte pentru publicarea in Monitorul Oficial, aveti nevoie de dovada majorarii capitalului social( ex. foaia de varsamant), copie dupa actul de identitate al noului asociat, cerere de inregistrare tipizata de la registrul comertului, declaratia noului asociat si actul constitutiv actualizat. A...era sa uit vreo 400 ron taxe de registru. Va recomand ca pentru redactarea-intocmirea actelor sa contactati o persoana de meserie. SUCCES!
De ce sa trebuiasca majorare capital social?
Noul asociat "cumpara" cei 10% prin cesiune. Care e problema?

Daca clientul doreste cesiune Nu stiu de ce unii recomanda majorare de capital ...
Sunt necesare alte declaratii?

Fata de documentele enumerate de dvs va mai trebuie o declaratie pe proprie raspundere a noului asociat
Se accepta cesiunea daca firma are datorii?

da
...deoarece daca cesioneaza unei terte persoane trebuie ca operatiunea sa se desfasoare in doua etape si durata ar fi cam de doua luni. Daca mareste capitalul social cu o suma infima, operatiunea dureaza 5 zile. Simplu, nu? Si daca tot am fost provocat;), cesiunea de parti sociale intre soti este discutabila pentru multi.(nelegala din punctul meu de vedere)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare asociat intr-o srl alinedelea alinedelea Exista urmatoarea situatie:se doreste iesirea din societate a asociatului unic si introducerea in societate a unui alt asociat unic. Care sunt etapele de ... (vezi toată discuția)
Capital social srl carmen.rusz carmen.rusz Care este cadrul legal de majorare capital social prin includere de inca un asociat (vezi toată discuția)
Cesiune actiuni catre o pj din olanda adinaadina adinaadina Am urmatoarea speta: SC X SA are 2 asociati: o persoana fizica si una juridica. PF vrea sa cesioneze toate actiunile sale la o societate din Olanda ([i]de fapt ... (vezi toată discuția)