avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CONCEDIU INGRIJIRE COPIL PANA LA DOI ANI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CONCEDIU INGRIJIRE COPIL PANA LA DOI ANI

Am citit normele si OUG 111 SI AM CONSTATAT CA INTERDICTIA DE CONCEDIERE ESTE LA ART 25 DIN OUG 111/2010, NORMELE NU FAC REFERILE LA ACEASTA SI MAI MULT SE CONSTATA CA PERSOANELE CARE OPTEAZA PENTRU CONCEDIU PANA LA 2 ANI NU MAI SUNT PROTEJATE IMPOTRIVA CONCEDIERII DACA NU SE INTORC LA MUNCA. CE SMECHERIE DE TEXT S-A ADOPTAT? CE SE INTAMPLA CU ACESTE PERSOANE? DUPA UN AN POT PRIMI ACASA DECIZIA DE CONCEDIERE FARA SA FIE RESPECAT CODUL MUNCII IN ACEST SENS?
" ART. 25
(1) Angajatorul are obligaţia de a aproba concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1), precum şi concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1) şi art. 10 alin. (1) şi (2). Perioada de acordare se stabileşte de comun acord cu angajatul.
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei/salariatului care se află în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii."
Cel mai recent răspuns: anya_bc24 , utilizator 12:19, 8 Februarie 2011
A fost doar o omisiune a guvernantilor dar inca opereaza prevederile Codului muncii care interzic concedierea in aceasta perioada.
Ultima modificare: Duminică, 6 Februarie 2011
Dana Oancea, Consilier juridic
Multumesc de informatie si sa speram ca se repara omisiune si nu se modifica cpodul muncii ca sa poata concedia mamele care opteaza pentru perioada de 2 ani
daaa ... nu le concediaza in timpul ccc, le concediaza in prima zi dupa ce se intorc din ccc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere din cic rodicadumitru rodicadumitru Buna ziua, va rog un sfat la urmatoarea problema: Pe 17 decembrie fetita mea implineste 2 ani. 1.Care este data la care trebuyie sa depun cererea de ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu crestere copil de la 1 an la 2 ani mariuca04 mariuca04 Am optat pentru CCC pe o perioada de 1 an, iar acum as dori sa prelungesc prin concediu fara plata pentru inca 1 an conform OUG 111/2010. Am urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Oug 96/2003 ContSters68307 ContSters68307 Buna seara, Ar putea cineva sa imi spuna daca prevederile art 21 alin 2 din OUG 96/2003 mai sunt in vigoare si anume daca un angajator poate concedia o ... (vezi toată discuția)