avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... declarare dosar ANL neeligibil datorita detinerii prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

declarare dosar ANL neeligibil datorita detinerii prin mostenire a unei cote dintr-o locuinta

Legea prevede expres ca si conditie de indeplinit: sa nu detina sau sa nu fi detinut o locuinta in proprietate. Conform certificatului de mostenitor detin o cota parte dintr-o lucuinta in suprafata utila de 7 m. Autoritatea locala invoca faptul ca detinerea acestei cote face ca dosarul depus pentru obtinerea cu chirie a unei locuinte ANL sa fie neeligibil. Am invocat legea locuintei cu ce conditii trebuie sa indeplineasca, alte norme legale care sa ma sprijine insa in zadar. Peste o saptamana am proces la tribunal unde nu-mi permit un avocat si ma voi reprezenta singur. Am intrebat un avocat pe speta respectiva insa mi-a dat sanse de 1% si a spus ca nu accepta speta ca-mi ia banii degeaba. Am fost la Primarie sa-mi platesc taxele pe cota respectiva din moment ce spun ca sunt proprietar insa pentru apartamentnu exista decat un singur rol deschis pentru toti succesorii. E bataie de joc legala si morala sa locuiesti in apinia acestor oameni in 7m suprafata utila cu familia.Eu incerc de unul singur.
Daca ma poate ajuta cineva sa folosesc prevederile legale pentru a-mi obtine drepturile in instanta. Vreau sa invoc: certificatul de mostenitor atesta doar dreptul la proprietate nefiind un titlu de proprietate, spatiul detinut nu imi confera conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o locuinta respectiv a dispune de aceştia în mod exclusiv, absolut şi perpetuu, cu acces liber individual la spatiul locuibil, fara tulburarea posesiei si a folosintei exclusive a spatiului detinut de catre o alta persoana sau familie precum şi deţinerea spatiului pentru odihna, a spatiului pentru prepararea hranei şi a grupului sanitar si mai multe . mai am o saptamana
Cel mai recent răspuns: mitika255 , utilizator 12:48, 16 Octombrie 2019
nu cunosc prevederile legale pe care le criticati aici, dar, daca intr-adevar textul de legea stipuleaza ca solicitantul trebuie sa nu detina sau sa nu fi detinut o locuinta, puteti incerca sa va prevalati de faptul ca o cota indiviza dintr-o locuinta nu inseamna totusi o locuinta, nu sunt convins ca veti avea castig de cauza, insa va urez succes
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am finalizat toata pledoaria cu care sa ma prezint in fata instantei. Daca vrea cineva avizat si daca poate sa o citeasca si sa-mi dea un raspuns as fi recunoscator. Nu stiu cum sa o postez pe forum este in Word, dar daca este cineva interesat sa ma ajute o pot trimite prin mail. Multumesc anticipat, poate nu mai sunt singur impotriva tuturor!
Care a fost deznodamantul?
Ar fi fain daca cei care posteaza ar reveni cu feedback.
Am gasit in legea 152/1998, completata prin OUG in 2014, art. 10, alin. 2c, faptul ca poti cumpara locuinta ANL daca detii cota-parte dintr-o locuinta dobandita conform legii, sub valoarea minimala de 37 mp/persoana, conform legii 114/1996.
Nu sunt jurist, poate confirma cineva din domeniu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va rog sa imi spuneti daca ati reusit sa rezolvati si cum ati procedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul locuibil ovidiu78tz ovidiu78tz Va rog sa ma lamuriti daca sunteti amabili care este definitia spatiului sau a imobilului locuibil deoarece la aplicarea TVA de 5% unul ditre criterii este ... (vezi toată discuția)
Condiţii cumpărare locuinţă anl pentru posesorii locuinţe l Laura l Laura Vă rog să mă ajutaţi să înţeleg dacă mă încadrez pentru cumpărarea unei locuinţe ANL, dacă eu deja deţin într-o altă localitate împreună cu ... (vezi toată discuția)
Tva 5% in 2024 pentru antecontract imobiliare in 2023 alex_icb alex_icb Buna ziua, am o intrebare, in 2023 am semnat o promisiune de vanzare cumparare cu TVA 5% pentru un imobil semifinisat. Vreau sa stiu daca o sa il ... (vezi toată discuția)