avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Funtionar public versus PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Funtionar public versus PFA

Sunt functionar public si vreau sa imi fac PFA .
In urma unei adrese trimise catre ANFP si ANI am primit urmatorul raspuns in legatura cu incompatibilitatea:

Potrivit art. 94 alin. 2 din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei cu modificarile ulterioare stabileste regimul ncompatibilitatilor:
Art. 94: Calitatea de functionar public este incompatibila cu orice alta functie publica decat cea in care a fost numit, precum si cu functiile de demnitate publica.
(2). Functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura activitati remunerate sau neremunerate dupa cum urmeaza:
a) in cadrul autoritatilor sau institutiilor publice;
b) in cadrul cabinetului demnitarului, cu exceptia cazului in care functionarul public este suspendat din functia publica, in conditiile legii, pe durata numirii sale;
c) in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in alte unitati
cu scop lucrativ din sectorul public
d) in calitate de membru al unui grup de interes economic.
.....................................................................

"Art. 96
(1) Functionarii publici pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice si in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public potrivit fisei postului.”
(2).In situatia functionarilor publici care desfasoara activitatile prevazute la alin. (1), documentele care alcatuiesc dosarul profesional sunt gestionate de catre autoritatea sau institutia publica la care acestia sunt numiti.
CE INSEAMNA ALINIATUL (2) DE LA ARTICOLUL 96? CE VREA SA SPUNA CU DOSARUL PROFESIONAL? CE E ACELA? CINE IL GESTIONEAZA? ADICA?


Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 21:06, 9 Februarie 2011
Din cate vad dl SUTEUAL... pana la urma am voie sa imi fac PFA.
asa rezulta si din citatul tau ....
...."Functionarii publici, functionarii publici parlamentari si functionarii publici cu statut special pot exercita functii în alte domenii de activitate din sectorul privat,..."

DECI EU SUNT FUNCTIONAR PUBLIC SI IMI POT FACE PFA. ASTA E CLAR PT MINE.
Dar problema e ....ce ii cu dosarul ala profesional.... are vreo legatura acel dosar cu ce fac eu ca PFA....., trebuie sa zic la primaria unde lucrez ca functionar....ca imi fac PFA ...si tot ce fac ca PFA....ca sa noteze ei intr-un dosar.....exista vreo mica legatura intre acest dosar si PFA -ul meu.
Dupa parerea mea:
- avand baza legala prezentata de mine in cele de mai sus;
- ar fi bine sa va adresati reprezentantilor institutiei publice in care va desfasurati activitatea ca si functionar public si sa le cereti punctul de vedere fata de ceea ce intentionati dvs. sa faceti ca si alta activitate in afara functiei de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuctionarul public ionela_san ionela_san daca o persoana este functionar public poate detine o societate SRL:stunned: (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public vs administrator VivieneV VivieneV Buna ziua, un functionar public incadrat ca si consilier juridic poate fi si administrator al unui pfa in domeniul agriculturii? (vezi toată discuția)
Functionar angajat al ministerului public ligia79 ligia79 Buna ziua! As vrea sa va intreb daca un angajat al Ministerului Public poate sa desfasoare activitati (altele decat cele prestate in cadrul serviciului mai ... (vezi toată discuția)