avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la inflaþie?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la inflaþie?

Am semnat un contract de închiriere (pt. suprafeţe cu destinaţie de locuinţă) în care figurează clauza: "chiria se poate modifica prin indexare trimestrială sau semestrială cu indicele ratei inflaţiei...". Am şi primit facturi cu chiria mărită, însă la poziţia "inflaţie" s-a calculat TVA. Întrebarea mea este: are inflaţia TVA? Poate să-mi spună cineva care este modul/formula de calcul pentru indexarea chiriei? Mulţumesc anticipat. gulymoni
Cel mai recent răspuns: GHEORGHE POPA , Consultant fiscal 19:50, 26 August 2008
gulymoni a scris:

Am şi primit facturi cu chiria mărită, însă la poziţia "inflaţie" s-a calculat TVA. Întrebarea mea este: are inflaţia TVA? gulymoni

Pe factura scrie INFLATIE??:-/ ma mir.
Factura a fost emisa in baza contractului - astfel se inscrie pe factura chiria majorata la care s-a adaugat TVA.
Asa mi se pare corect.:((
2: inflatie + TVA. Am cerut o nota explicativa, dar degeaba.

Ultima modificare: Joi, 1 Mai 2008
ContSters42967, utilizator
gulymoni a scris:

2: inflatie + TVA. Am cerut o nota explicativa, dar degeaba.

Este o aberatie!!!!!!!!#-o
-In primul rand trebuie sa verificati daca pentru inchiriere societatea respectiva si-a exprimat optoiunea de a plati TVA prin notificare la finante.
-In al doilea rand trebuie sa tratati din punct de vedere economic continutul facturii si nu cel literar.Daca analizez cele relatate totul se refera la chirie, si TVA -ul firesc ca este la chirie .
Dodepopa a scris
Daca analizez cele relatate totul se refera la chirie, si TVA -ul firesc ca este la chirie .

OK, dar acest lucru se face printr-un act aditional in care se precizeaza majorarea chiriei cu rata inflatiei. nu prin facturarea inflatiei plus TVA.

Alte discuții în legătură

Tva grette46 grette46 Buna dimineata, Rog ajutor. O firma din IRLANDA mi-a recuperat TVA pentru bonuri de benzina achizitionate in AUSTRIA. Mi-a facturat un comison de 75 ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza -ajutooooor! rodia rodia O societate B care are in chirie un spatiu de la o societate A vrea sa subinchirieze o parte din acesta (3 camere) la diverse persoane fizice. Proprietarul ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa pt cazare pensiune si camping ChrisR ChrisR Buna ziua, Am o pensiune si doresc sa o deschid doar pentru cazare fara restaurant (pt a evita controalele exagerate), de asemeni doresc sa deschid si un ... (vezi toată discuția)