avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA

Buna dimineata,
Rog ajutor.
O firma din IRLANDA mi-a recuperat TVA pentru bonuri de benzina achizitionate in AUSTRIA. Mi-a facturat un comison de 75 euro,factura fara TVA si mi-a decontat diferenta de 250 euro .
Ce inregistrari trebuie sa fac ,iar in decontul de TVA unde inregistrez ?
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: grette46 , utilizator 07:00, 13 Ianuarie 2011
eu nu am inteles nimic.detaliati.
Se refera la posibilitatea de a recupera TVA-ul din Statele Membre UE pentru un procent de x % din suma recuperata .

...........................

Suma minima Trimestriala de recuperat pentru statele membre UE este 250 Euro , cu exceptia Austriei pentru care este 360 Euro .

Recuperarea se poate face trimestrial , semestrial sau anual .

*nu am caz

:luck:
Buna dimineata,
Insist pentru ca tot nu am inteles.Firma din IRLANDA mi-a recuperat TVA din AUSTRIA pentru anul 2009.Mi-a emis si o factura pentru comision , iar diferenta am
incasat-o in cont.Factura este fara TVA si este emisa de societatea din IRLANDA.
O trec in decotul de TVA si la ce rand .Dar in 390 ?(cred ca nu )
Multumesc .
ROG AJUTOR
ROG AJUTOR LA PROBLEMA DE MAI SUS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de combustibil marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Apelez din nou la profesionalismul dv intrebindu-va: 1.Cum trebuie sa inregistrez motorina achizitionata in UE de catre o firma de transport platitoare de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura facebook tony_anca tony_anca Va rog sa ma ajutati!Intalnesc prima data o situație; *factura emisa de facebook fara CUI si fara TVA. Am inteles ca se foloseste D300 cu suma de tva ... (vezi toată discuția)
Transporturi intracomunitare viorica bulzan viorica bulzan 1)Furnizolul fiind firma X platitoare de tva cu sediul fix in Romania orasul \" A\" adica Eu efectuez o prestatie de transport intracomunitar pentru ... (vezi toată discuția)