avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... liigii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

liigii

Buna seara.Am imprumutat pe cineva cu o suma mare de bani.Persoana recunoaste verbal, dar atat.Cum pot sa-mi recuperez banii?Am imprumutat-o de 6 ani.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Elena Bostina , Avocat 21:06, 6 Februarie 2011
Aveti sau nu inscris constatator al contractului de imprumut? Ati convenit sau nu un termen cand sa vi-i restituie? Aveti martori ca i-ati dat banii? Daca e imprumut fara termen dreptul la actiune in principiu s-a prescris. Asta nu inseamna ca el nu va poate restitui banii daca vrea, ci doar ca nu-l mai puteti obliga prin instanta la aceasta. Oricum sunt necesare mai multe detalii
Daca persoana recunoaste ca ati imprumutat-o cu bani, incercati sa o determinati sa faca o recunoastere in scris a datoriei ( incheiati un contract de imprumut) si daca refuza sa restituie banii, o actionati in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot recupera banii dati cu imprumut prin anul 2004? mariuca57 mariuca57 In 2003- 2004 am dat niste bani cu imprumut unor peieteni si pana acum imi tot spun ca nu au, sa mai astept sa faca rost. Nu am facut nicio chitanta de mana ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut fara contract, prin virament unei persoane din ue carlito carlito Am acordat un imprumut de 9000 EUR, fara contract, unei persoane (ruda) din UE, cu dubla cetatenie (statul din UE si romana) si cu domiciliul in strainatate. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis ... numelemeualex numelemeualex Buna ziua! Am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis \"amic\" cu suma de 9 000 $ cash, fara a face vreun act in prealabil, urmand ca acesta sa imi ... (vezi toată discuția)