avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal cu propunere de NUP
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal cu propunere de NUP

Am avut anul trecut un accident de circulatie.O persoana a fost dusa la spital dar nu a ramas mai mult de 1 ora.De la IML a primit 0 zile ingrijiri medicale.Am plecat de la locul accidentului si m-am prezentat in mai putin de 24 de ore.Politisti mi-au trimis dosarul la Parchet dupa 7 luni,cu propunere de NUP.Ce ma sfatuiti sa fac in continuare.Am inteles ca dureaza mult pana la solutionare.Se mai poate intampla ceva in defavoarea mea?
Cel mai recent răspuns: mariusserban , utilizator 04:25, 13 Februarie 2011
daca procurorul va confirma NUP atunci veti avea permisul suspendat 90 de zile si obligatia de a da examen ca sa il recuperati.
Exista posibilitatea ca procurorul sa nu confirme NUP? Dar faptul ca mi-a fost retinut carnetul 7 luni nu se ia in considerare?
Mergeti cu un memoriu la prim procurorul parchetului care instrumenteaza cauza prin care ii solicitati sa va comunice stadiul cercetarilor,,cu rugamintea de a dispune si urgentarea acestora.
Nu cred ca exista o alta posibilitate,dar pana nu da rezolutia,nu putem prevedea.
Succes !
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Va multumesc pt raspuns.Am fost azi la procurorul care instrumenteaza dosarul meu si mi-a spus sa depun un memoriu , prin care sa cer urgentarea dosarului ,datorita faptului ca am contract de munca in strainatate si am nevoie de carnetul de conducere.Mi-a apus sa vin maine ca voi intra in posesia carnetului.Carnetul meu de conducere ,a fost retinut de catre politia rutiera timp de 7 luni si am primit o dovada, dar fara drept de conducere.Este corect cum au procedat acestia?.
Dupa cum ma asteptam,procurorul nu mi-a inapoiat carnetul de conducere si mi-a transmis prin politistul de la intrare in Parchet ca voi primi raspuns acasa.Eu am fost nevoit sa parasesc tara ,avand un contract de munca.Trebuie sa-mi fac griji?Ar fi cazul sa revin in tara?Nu doresc sa am probleme.

Alte discuții în legătură

Restituirea permisului de conducere. anda g anda g In martie am avut un mic accident cu masina,am dat cu spatele si am lovit o batrana,nu a avut nevoie de ingriji medicale decat 3 zile a mers la politie a dat ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime- cat timp dureaza solutionarea dosarului? rosescu_matei rosescu_matei am avut un accident rutier in vara la Constanta , am fost eu vinovat si victimele nu au avut pretentii dar nici nu li s-au luat declaratii. de atunci ma tot ... (vezi toată discuția)
Se poate formula plangere impotriva politiei, care retine un dosar de trei luni? tu_tu tu_tu Buna ziua! Am cateva intrebari: se poate formula plangere impotriva politiei, care retine un permis de conducere de 3 luni, soferului luandu-i-se sange pentru ... (vezi toată discuția)