avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Se poate formula plangere impotriva politiei, care ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Se poate formula plangere impotriva politiei, care retine un dosar de trei luni?

Buna ziua! Am cateva intrebari: se poate formula plangere impotriva politiei, care retine un permis de conducere de 3 luni, soferului luandu-i-se sange pentru analize, iar politia n-a dat inca nicio rezolvare pe motivul ca nu au fonduri pentru analizele respective? Unde se poate depune plangerea? Trebuie in orasul in care s-a retinut permisul, adica acolo unde s-a deschis dosarul? la Judecatoria din orasul respectiv? Se pot cere daune? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tu_tu , utilizator 12:42, 1 Martie 2012
nu exista o asemenea cale procedurala. tot ce puteti face este sa faceti un memoriu catre procurorul de caz pentru urgenatarea solutionarii dosarului. insa 3 luni de zile este putin timp, asemenea dosare au o medie de rezolvare de 9-12 luni, in functie de incarcarea cu dosare penale a parchetului.
Dar.....se pare ca dosarul nu e trimis inca la parchet. E posibil asa ceva?

Cica dosarul n-a fost inaintat la Parchet pentru ca nu au inca rezultatele analizelor.



[Mesaj editat - pct. 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
orice dosar penal este in supravegherea unui procuror, deci se poate face un asemenea memoriu.
la fel de posibil este si faptul ca in lipsa fondurilor pentru plata expertizelor, analizele sa nu fi fost trimise de catre IML la dosar. Atit timp cit nu sunt achitate, raportul nu va pleca spre politie/parchet. insa puteti plati chiar dvs aceste analize - luati legatura cu politistul ce se ocupa de dosar sa va ofere datele necesare pentru a face plata si grabi solutionarea dosarului.
Si memoriu pentru procurorul de caz unde se depune? Se face practic o cerere prin care se cere urgentarea solutionarii cazului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea unui spray pentru astm și influența acestuia asupra alcoolemiei: 1,3 la etilotest, 0,00 în analizele iml. pot obține dovadă cu drept de circulație? AdrianDorin AdrianDorin Aș dori să fac o cerere procurorului pt a îmi elibera o dovada cu drept de circulatie. Folosesc un spray pt astm care conține si etanol, în urma unui ... (vezi toată discuția)
Solutionare dosar cu propunere nup tao tao Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident din care a rezultat ranirea usoara a unei persoane. M-am inteles cu persoana respectiva, a dat declaratie ... (vezi toată discuția)
Permis retinut, dosar nesolutionat - ce se poate face? istratecristinel istratecristinel am retinut permisul din data de 16 03 2010 de catre pol. popesti leordeni. din data de 26 08 2010 sa facut referat de terminarea urmaririi penale la parchetul ... (vezi toată discuția)