avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Folosirea unui spray pentru astm și influența ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Folosirea unui spray pentru astm și influența acestuia asupra alcoolemiei: 1,3 la etilotest, 0,00 în analizele IML. Pot obține dovadă cu drept de circulație?

Aș dori să fac o cerere procurorului pt
a îmi elibera o dovada cu drept de circulatie. Folosesc un spray pt astm care conține si etanol, în urma unui accident am mers la politia accidente usoare, la etilotest a ieșit 1.3, astazi au ajuns analizele de la IML la poliție 0.0, aș dori sa fac o cerere pt a mi se da o dovada cu drept de. circulatie deoarece meseriile mele(sofer uber si agent de vanzări) necesită permis iar ancheta la politie si parchet am inteles ca durează uneori de la 4 luni la un an, oricât de simplu si banal este cazul. Dupa ce se dă neincepere urmăriri penale am să dau in judecata politia/politistul pt abuz sau neglijență in serviciu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AdrianDorin , utilizator 17:45, 19 Februarie 2019
Puteti sa faceti. Dar nu aveti sanse. Nici nu aveti e de ce sa dati pe nimeni in judecata. Etilotestul iese peste limita legala, se deschide dosar penal, se dau probe de sange etc.
Rezultatul probelor de sânge facute la IML au ajuns la politie(cercetari penale) și sunt 0.0.

Am stat o luna fara sa pot muncii din cauza unui abuz sau a unei neglijențe în serviciu, politistul a refuzat sa mai dau a doua proba cu etilotestul fiind conștient ca aparatul putea fi defect, ba mai mult a citit pe spray "etanol"....la 1.3 esti in comă conform doctorilor de la IML
Ana-Maria Dutescu a scris:

Puteti sa faceti. Dar nu aveti sanse. Nici nu aveti e de ce sa dati pe nimeni in judecata. Etilotestul iese peste limita legala, se deschide dosar penal, se dau probe de sange etc.

Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2019
AdrianDorin, utilizator
Eu va inteleg, dar asa e legea. Trebuie sa se efectueze cercetari.
Valoarea din aerul expirat a fost într-adevăr foarte mare, daca la sânge a iesit 0, probabil etilotestul a fost defect.
Ce perioada de timp a trecut intre depistare și prelevarea?
10-15 min... Sectia de politie este la nici un km de IML. Nu a fost defect, sprayul pt asm contine etanol(doar că un puf nu avea cum sa intre in sange)...

Considerati ca are rost să depun cerere pt a obține o dovada cu drept de circulatie la procuror, eventual sa anexez contractul de munca si reteta medicala?

Alte discuții în legătură

Permis retinut, alcoolemie in sange 0,8 si 0,7 a 2 a proba - procedura? mugureatz mugureatz deci m`i sa retinut permisu, mi-au prelevat probe biologice, a trecut aproape o luna, alcoolemia la sange mi-a iesit 0,7 si n-am primit nimic, nici ... (vezi toată discuția)
Prezumtia de nevinovatie dionis_31 dionis_31 Pana la o eventuala NUP a procurorului sau a unei decizii in instanta, presupun ca inca functioneaza prezumtia de nevinovatie. In ce conditii sau faza a ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.45% in aerul expirat si 3 la mie in sange! cum este posibil? ionutsunshine ionutsunshine la ora 16:30 am fost oprit de echipajul de politie...in urma testarii cu aparatul etilotest mi-a iesit 0.45% alcool pur in aerul expirat...iar in urma ... (vezi toată discuția)