avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie 0.45% in aerul expirat si 3 la mie in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie 0.45% in aerul expirat si 3 la mie in sange! Cum este posibil?

la ora 16:30 am fost oprit de echipajul de politie...in urma testarii cu aparatul etilotest mi-a iesit 0.45% alcool pur in aerul expirat...iar in urma anazilelor de sange mi-a iesit 3.0 la mie in sange,respectiv 2.8 la mie in sange. mentionez k am baut mai toata ziua.mentionez ca au trecut doar 11 min din momentul suflarii in aparatul etilotest pana in momentul prelevarii probelor. imi accepta procurorul calculul tehnic la sange? stiu ca trebuie sa treaca cel putin 30 min! cum este posibil sa fie diferenta asa mare intre rezultatul etilotestului si rezultatul de la sange. Va rog sa ma ajutati,macar cu un sfat! Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2012
ionutsunshine, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vera_burbutan , utilizator 14:45, 11 Martie 2012
daca aveti bonul emis de catre etilotest, depuneti o cerere de verificare metrologica a etilotestului. de asemenea, verificati cit mai amanuntit modul in care v-a fost prelucrata proba de sange. nu este normal.
oricum, concentrati-va pe proba de sange deoarece ea este cea care conteaza la un dosar penal. chiar daca etilotestul era defect, in cazul in care ramine 3 la mie ( desi este aproape de coma alcoolica) veti fi condamnat penal.
de obicei in sange iti iese dublul din aerul expirat in cazul tau te apropii de 1la mie alcool in sange.nu exista limita de timp intre proba cu etilotestul si proba la sange,ei in momentul in care te-au gasit baut la volan trebuie sa te duca in cel mai scurt timp la recoltare.
Incearca in primul rand sa vezi daca nu cumva este o greseala de la spital,apoi depune o cerere de recalculare a alcolemiei.Mult SUCCES!!!(vei avea nevoie)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0.41 nconstantinescu2003 nconstantinescu2003 Stie cineva sa-mi spuna, cat ar fi rezultatul probelor biologice, in cazul in care la etilotest a iesit 0.41? multumesc! (vezi toată discuția)
Etilotest 0.27mg/l ContSters435732 ContSters435732 Buna ziua, In data de 23.07.2017 am fost oprit de un echipaj de politie si am fost testat cu etilotestul, rezultand o valoare de 0.27mg/l in aerul expirat. ... (vezi toată discuția)
Refuz etilotest, accept probe biologice therider109 therider109 Buna seara, Am tot cautat un raspuns pe forum, dar nu l-am gasit. In urma cu doua seri, varul meu a condus masina. A fost oprit de un echipaj de politie, el ... (vezi toată discuția)