Bună ziua! Ieri dimineață la 9:30 am fost oprit de un echipaj de poliție, iar testul cu etilotestul a rezultat o îmbibație de 0,42 în aerul expirat. Țin să menționez ca am consumat alcool în seara dinaintea opririi, până la ora 21:00/21:30 (câteva pahare de whysky). Dimineața eram fresh, am mers la muncă, la ora 09:00 am mers la o stație peco, echipajul era în zona, am trecut pe lângă el, am alimentat, am băut 0,5l de apă, când m-am întors, am fost tras pe dreapta, ulterior fiind testat cu aparatul drager. Domnul polițist a zis ca nu există așa ceva când i-am explicat cele pe care le-am menționat mai sus. Totuși, nu e nimeni atât de inconștient dacă știe ca a băut să treacă de 2 ori pe lângă echipaj (asta în cazul ca mai sunt șoferi care consumă alcool și se urcă direct la volan). Pentru mine a fost wow rezultatul, mai ales fiind vorba de infracțiune. Ulterior am fost condus la spital pentru recoltare probe biologice, prima probă fiind recoltată la ora 10:00 iar a doua probă la 11:05. Se poate ca aparatul drager să afișeze date eronate sau să fie decalibrat? Sau eu chiar eram băut? Nu mă simțeam băut, amețit sau cu alte simptome. Consum rar alcool, de data aceasta a fost primul consum de alcool din acest an. Există șanse să iasă rezultatele din sânge 0? Sau sub 0,8? Nu m-am mai confruntat cu așa ceva și nici nu am mai auzit cazuri cu alcool. Îmi este și groază, având permis de conducere pentru toate categoriile de vehicule…N-am idee ce și cum se face în acest caz.Vă mulțumesc anticipat!
Dosar penal alcool
Abc12
Bună ziua! În data de 1 ianuarie 2020 am fost depistat pe raza localității movilita de un echipaj al politiei si am fost testat cu etilotestul rezultatul ... (vezi toată discuția)