Aș avea o întrebare legată de soluțiile ce pot fi date pentru soluționarea unui dosar penal pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice având o alcoolemie de peste 0,8 în sânge. Ca și detalii : această faptă este prima abatere a persoanei în cauză , nu a mai fost condamnat , nu a opus rezistență pentru recoltarea probelor biologice.Făptuitorul va fi citat la Parchet pentru audiere ? Având în vedere faptul că este la prima abatare poate opera în acest caz renunțarea la urmărire penală? Există vreo posibilitate ca acest caz să nu ajungă în instanță? Dacă nu,în ce măsură considerați că judecătorul va opta pentru renunțarea la aplicarea pedepsei, amânarea acesteia sau suspendarea executării?
Persoana consuma seara aprox. 500 ml alcool (bauturi spirtoase din cate am inteles) , in jurul orei 22:30. Dupa un somn scurt ,pleaca la ora 04:00 dimineata cu masina inspre servici ,iar pe drum este oprit de un echipaj de politie. La testarea cu alcooltestul a rezultat o alcoolemie de 0,42 , persoana fiind insotita la spital pentru recoltare de probe. Rezultatul de la IML nu a venit inca astfel incat nu stie exact alcoolemia din sange, dar este convins ca rezultatul este mai mare de 0,8. Cam atat mi-a putut explica. Nu a mai fost condamnat,nu are antecedente, a cooperat cu politistii. Fiind inca studenta nu am stiut sa ii explic toate situatiile posibile.
Daca nu se cunoaste alcoolemia din sange, nu se poate face nici o apreciere.
Faptul ca nu are antecedente si a colaborat reprezinta normalitatea, daca vreti sa intelegeti.
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)