avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Probleme cu noul administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Probleme cu noul administrator

Din pacate au inceput din nou problemele cu noul administrator.A inceput din nou cu amenintari si cu scrisori recomandate (de data asta).
Incerc sa expun problema mea cat mai detaliat:
O persoana..X a insistat sa cumpere SRL-ul la care am fost administrator (asociat unic).Pe data de 19.12.2007 a fost redactat si semnat contrac de cesiune de parti sociale.
Eu"Y"in calitate de cedent,declar ca cedez toate cele 20 parti sociale in valoare totala de 200 lei,pe care le detin in calitate de asociat unic al societatii d-lui "x",care se subroga in toate drepturile si obligatiile mele de orice natura ce decurg din detinerea partilor sociale cesionate.
Eu "X",in calitate ce cesionar,declar ca am preluat de la cedentul "Y",toate cele 20 parti sociale pe care le-a detinut in valoare totala de 200 lei,reprezentand 100%din capitalul social al societatii,astazi data cesionarii,urmand sa preiau si toate drepturile si obligatiile ce decurg din detinerea partilor sociale cesionate si mai declar ca am cedat contravaloarea partilor sociale.Eu "Y"declar ca am primit contravaloarea partilor sociale cesionate si ca nu mai am nici o pretentie asupra profitului societatii si nici asupra patrimoniului ei.Redactat azi 19.12.2007 in 4 exemplare
Cedent "Y" Cesionar"X" Semnaturi si stampila societatii.
Inaintea acestui document am facut si decizia asociatului unic in care "Y"cesioneaza si revocarea din functia de administrator a lui "Y" si numirea in functia de administrator "X"La acest dosar am si inchierea nr...a tribunalului cat si certificatul de inregistrare mentiuni de la RC privind inregistrarea si modificarea actului constitutiv.
Inainte de semnare a acestor documente societatea avea unele datorii."X" a solicitat toate documentele contabile,fisa sintetica de la administratia fin,furnizori,balanta,bilant,inventar,contracte,etc.A verificat si solicitat documente timp de 2 luni.Toate au fost expuse asa cum erau in realitate .Am convenit sa preia societatea cu tot ce avea (mijloace fixe)in contul platii datoriilor ce le avea societatea.Dupa perfectarea documentelor si in momentul cand "a pus mana pe firma" la trei luni dupa cesionare,a inceput amenintarile si intimidarea.Acum solicita si ma ameninta sa platesc eu acele datorii.
Va rog ....o parere,informatie,,,,Nici nu a trecut bine SFINTELE PASTE si a inceput din nou cu amenintarile.Ce sa fac?
Multumesc si sper sa nu plictisesc cu problema mea
Cel mai recent răspuns: gtbriana , utilizator 09:13, 18 Februarie 2010
Ce prevede Contractul de cesiune/?? are clauze referitoare la preluarea si plata datoriilor??

Daca este adevarat ce afirmati "Am convenit sa preia societatea cu tot ce avea (mijloace fixe)in contul platii datoriilor ce le avea societatea" de ce va mai ameninta???
Contractul nu prevede acest lucru.
De ce?
Pentru ca este o persoana(ulterior am aflat)care se ocupa cu mai multe chestii dubioase.Nerabursari de credite,neplata chiriilor,neplata catre ITM(pentru angajati).Are in instante cam 15 procese.Banuiesc ca si cu aceasta firma vrea sa se foloseasca de ea pt obtinere de credite.Firma a vut cifra de afaceri de 9 miliarde in 2006 si 6 miliarde in 2007.Inainte de cesiune a fost la cateva banci sa verifice daca poate lua credite.A primit raspuns pozitiv.Dar dupa reglementarile din decembrie sau ianuarie(nu mai stiu exact) a fost refuzat pe motiv ca cifra de afaceri este in scadere.
La cat se ridica datoriile, ce valoare au mijl. fixe???
datoriile care le are firma sunt cam egale cu mijlocele fixe(cam 40.000euro)nu am fisele la indemana sa vad cifrele
gtbriana a scris
Eu "Y"declar ca am primit contravaloarea partilor sociale cesionate si ca nu mai am nici o pretentie asupra profitului societatii si nici asupra patrimoniului ei.

Din punctul meu de vedere nu are ce sa-ti faca. a preluat tot prin semnarea actului de cesiune - activul cat si pasivul.

Alte discuții în legătură

Srl-faliment gtbriana gtbriana In 2007 am cesionat o societate iar noul administrator a facut o gramada de escrocherii.Acum firma este in faliment.Problema este ca eu apar ca parat in acest ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta in timpul procedurii insolventei Gizella Popescu Gizella Popescu Buna ziua Cine ma poate ajuta cu un raspuns? Este posibila cesiunea de la un creditor la o alta persoana a unei creante pe care creditorul cedent o are fata ... (vezi toată discuția)
Faliment vasioanaro vasioanaro o societate care o contractat un credit la o banca a fost in insolventa si apoi a intrat in faliment. Banca nu s-a inscris cu garantia la masa credala( ... (vezi toată discuția)