avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... despre sediul firmei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

despre sediul firmei

Doresc sa-mi fac sediul firmei in apartament proprietate dar vecinii nu vor sa-si dea acordul,mai exista legea aceea care spune ca vecinii trebuie sa-si dea acordul? am explicat administratorului ca in apartament nu se va desfasura nici o activitate pt ca locuiesc cu sotul si copilul dar imi trebuie o adresa sa fac sediul firmei,ma puteti ajuta va rog?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:29, 7 Februarie 2011
Pentru a stabili sediul firmei in apartament mergeti la Registrul comertului si luati de acolo un formular.
Pe acel formular o sa completati datele dumneavoastra si tot pe el obtineti aprobare prin semnatura a vecinilor asa cum scrie acolo si-apoi a presedintelui asociatiei de proprietari.
Nu exista lege prin care cineva sa fie obligat sa semneze ceva daca nu vrea.
In cazul in care vecinii nu vor cu niciun chip sa va dea acordul, atunci apelati la parinti, rude, prieteni, poate la ei se poate acest lucru. Nu este musai ca adresa sediului sa fie si adresa dv. de domiciliu.
Nu sunt de acord cu ce scrie d-na @elga50 mai sus.
Pot sa inteleg ca [Nu este musai ca adresa sediului sa fie si adresa dv. de domiciliu.], adica pot sa apelez la orcine, la rude, prieteni, dar de ce, ca sa primesc corespondenta la naiba'n praznic, sa-mi aduca ruda, prietenul plicurile o data, de doua ori, de noua ori? Nu este corect. De pe site-ul ONRC descarcati formularul cu pricina, completati-l asa cum trebuie, stati de vorba cu vecinii dvs. sus-jos, dreapta- stanga, explicati-le corect ce se intampla si ce faceti dvs. dupa obtinerea semnaturilor, apoi mergeti la as. prop. pentru semnatura presedintelui.
Oamenii fac confuzie intre a da o semnatura in vederea obtinerii unui sediu social si a unui punct de lucru - care este cu totul altceva.
De altfel daca autoarea topic-ului da o cautare personalizata pe forum ref. la acest topic, gasiti mai multe mesaje lamuritoare care s-au mai dat de-a lungul vremurilor, pe aici.
In fond este proprietatea dvs. Nu ca puteti face chiar ce vreti, faza este sa nu lezati drepturile celorlati proprietari, vecinii dvs. Daca nu le lezati drepturile, atunci care este problema? Mi-aduc aminte cand cineva ca si dvs. a solicitat semnaturile vecinilor, le-a obtinut mai putin a unuia singur care desi nu avea un motiv intemeiat, nu a vrut sa semneze. In acest caz sunt doua solutii: este posibil ca cei de la RC sa va accepte documentul in situatia cu o semnatura lipsa sau sa nu va primeasca cerere, iar dvs. sa-l chemati in justitie pe indaratnic sa explice acolo ce si cum. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social in boxa Andrei_Micu Andrei_Micu Buna ziua. Este posibila inregistrarea sediului social in boxa aflata in subsolul unui bloc de locuinte avand in vedere ca exista act de vanzare cumparare si ... (vezi toată discuția)
Cum obtin acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor pentru schimbare destinatie apartament pentru sediu social? Mihail Cazacioc Mihail Cazacioc [b]In caz de refuz[/b] al din partea Asociatiei de proprietari si/sau al vecinilor pentru a-si da acordul cu privire la schimbarea destinatiei apartamentului ... (vezi toată discuția)
Sediu social firma poparlan poparlan buna seara, as dori sa stiu care sunt obligatiile fata de asociatie a unei firme care vrea sa-si faca sediul social in bloc, si care este baza legala care se ... (vezi toată discuția)