avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale promisiuni facute de angajator la angajare=evacuare ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

promisiuni facute de angajator la angajare=evacuare cu copii in strada

buna ziua ,
in martie 2003 am fost chemata ,la Bucuresti ,din provincie , sa lucrez in firma sa ,de un angajator ,obiectivele mele fiind sa aiba toate certificarile de sistem si de produs in cel mult 1 an de zile . Cum nu aveam locuinta in Bucuresti ,mi s-a spus ca voi fi ajutata sa-mi cumpar ,prin faptul ca ma vor gira pentru un imprumut .,Am cautat un ap ,am platit avansul ,dar presedintele firmei ,a cumparat ap , platind diferenta de bani -spunandu-mi ca mi-l va revinde la acelasi pret ,daca 3 ani raman in firma .Am reusit sa-mi indeplinesc obiectivele in mai putin de 6 luni si in octombr 2003 m-am trezit cu o decizie prin care mi se aproba demisia...ne scrisa de mine !S-a revenit asupra hotararii ,am continuat sa lucrez intr-o tensiune de nedescris ,inca 3 ani -in toata aceasta perioada am tot incercat sa-mi "cumpar "ap de la presedintele firmei ,dar nu s-a putut ,refuzand sistematic .Dupa ce mi s-a spus verde in fata ca nu-mi mai vinde apartamentul -in iulie 2006 ,dupa ce in aceeasi zi venind d ela serviciu am lesinat pe strada si mi-am fracturat glezna stanfga ,stand in ghips 4 luni ,la aproape 4 ani ,de la angajare ,in ian 2007 , mi-am dat demisia .Am fost amenintata cu evacuare si cu militia ,apoi data in judecat pentru acesta,acum se judeca recursul.Mentionez ca la audierea de la proces a recunoscut ca ap a fost cumparat pentru mine ,-asta s-a intamplat in august 2003 ,deci nu-l avea inainte de angajarea mea si daca ar fi ,nici in lunile martie -august 2003 eu nu am primit c-val chiriei achitate de mine ,asa cum ar fi fost normal pentru o locuinta de serviciu ,cum vrea acum sa o "defineasca "dl angajator .
In momentul in care a cumparat ap ,am primit o MANDATARE de la presedintele firmei legalizata la notar ,cum ca pot sa locuiesc pe termen nelimitat in apartament si sa fac orice modificari ,sa semnez in numele lui orice document,mandatare care era in vigoare si cand m-au dat in judecata pentru evacuare .
DIn 1989 imi cresc doi copii singura ,am scris la toate forurile si la ziare nimeni nu e interesat sa ma ajute.Poate ar trebui sa spun ca presedintele firmei nu e altul decat Corneliu Gavaneanu ,unul din cei 300 cei mai bogati ,bogatie capatata dupa ce a vandut ,in 2007, pamanturile fabricii de tevi HELITUB .Fost securist,fost lucrator al ambasadelor noastre comuniste,actualmente un om cu mari influente politice
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 23:10, 30 Aprilie 2008
Aveti dovada ca ati platit avansul la apart? De ce ati acceptat ca apart. sa fie trecut daor pe numele angajatorului, pentru ca a platit diferenta de pret? De ce nu ati fost trecuta si dumneavoatra in contractul de vanzare-cumparare cu o cota-parte din imobil reprezentand contravalaorea avansului?
Era bine ca aceste intelegeri privitoare la apartament sa fi fost reglementate si in scris, inainte de angajare.
Din moment ce v-ati dat demisia din firma, nu vad ratiunea pentru care angajatorul v-ar mai tine in apart. proprietatea sa. este bine ca a recunoscut in instanta ca acel apartament a fost cumparat pentru dumneavoastra si ca ati avut acel MANDAT prin care vi se permite sa lcuiti pe termen nelimitat in apartament.
Pentru ce va judecati acuma? pentru evacuarea dumneavoastra din apart.?
STIMATA DOAMNA ,
NU STIU CU CINE AVETI DE-A FACE DUMNEAVOASTRA ...ZAU ASA ,POATE DOAR CU CEI DE TEAPA DOMNULUI GAVANEANU ......CAND A FACUT ACTE PE APARTAMENT A SPUS IN GURA MARE IN FATA 10 OAMENI .DOI DIN EI AU PARTICIPAT MEREU LA DISCUTII DE LA PRIMA PANA LA ULTIMA ,CA DEOARECE NU MI-A MARIT SALRIU CU CARE AM VENITT DIN PROVINCIE ,AS MURI DE FOAME SA ACHIT SI RATE SI CA EL NU FACE SPECULA PE SEAMACU ACEST APARTAMENT ,MAI ALES CU MINE O FEMEIE CARE CRESTE DOI COPII SINGURA ...
DAR DE CE NU VA MIRAT DESFACERE CONTACTULUI MEU DE MUNCA-PRIN APROBAREA UNEI DEMISII INEXISTENTE DIN OCTOMBRIE 2003 ,CAND IMI INDEPLINISEM OBIECTIVELE ...DE PE URMA ACESTOR OBIECTIVE INDEPLINITE DE NINE ATUNCI EL CASTIGA SI ASTAZI I,AVAND POSIBILITATEA DE A VINDE PROSUSELE UZINEI ,DE CE NU VA MIRA CA NU AM ACCEPTAT PLICUL CU BANI NEGRI PE CARE IL DADEA SI IL DA LUNAR "SEFILOR "CI AM VRUT SA POT SA IAU APARTAMENTUL
DE CE NU VA MIRA CA ACEST _NU-TI MAI VAND APARTAMENTUL ,A VENIT DUPA 4 ANI DE LA ANGAJARESI NU LA 3 LUNI ...LA 6 LUNI ....(4-X)ANI ,......DE CE NU VA MIRA CA A HOTARAT MUTAREA FIRMEI LA GALTI PENTRU A PUTEA VINDE TERENURILE DIN CAPITALA ....DE CE NU VA MIRA SI NU SCOTOCITI MODUL IN CARE A FOST PRELUATA FIRMA HELITUB DE CATRE EL ...POATE VETI DESCOPERII LUCRURI INTERESANTE SI "LEGALE"
AM TOATE ACTELE DE LA PLATA AVANSULUI LA DECIZIA DE APROBARE A DEMISIEI INEXISTENTE !
CONSIDER CA VA MIRATI PREA PUTIN ..SI POATE NU DE LUCRURILE DE CARE AR TREBUI ..........PENTRU UN OM AL DREPTATII SI AL ADEVARULUI .................CE AR FI SA VERIFICATI SITUATIILE PE CARE LE PREZINT SI CARE NU SUNT CHIAR LEGALE ;DECIZII DE DESFACEREA CIM PE BAZA UNEI DEMISII FALSE ?
V-as ruga sa nu mai scrieti cu litere mari...

Noi nu ne mai miram de nimic doamna. Mirarea dispare devreme in profesia noastra.
Av. Todinca a pus o seama de intrebari de natura a clarifica situatia dvs.
Daca dvs., in loc sa va concentrati pe problema pe care o aveti DVS. ne povestiti despre ce a facut si ce a dres in afacerile sale dl. nustiucare, nu va vad iesita prea bine din povestea asta.
Daca va judecati pe o evacuare sau pe altceva atinci povestiti-ne despre acest ceva si nu depre povestea banilor pe care X ii dadea sefilor din afacerile lui ori a firmelor pe care el le-a preluat mai mult sau mai putin legal sau a unei decizii de concediere pe care n-ati atacat-o la vremea cand trebuia si altele asemenea care sunt lipsite de orice importanta si nu va ajuta cu nimic.

Mirari de-astea trebuia sa aveti mai devreme. Mie, cand un om mi se declara in gura mare ca fiind de buna-credinta devin subit banuitoare. Isi prepara o justificare pentru mai tarziu...

Asa ca, daca vreti sa va ajutam cu ceva ori sa va ajute cineva cu ceva incercati sa va concentrati pe situatia dvs. si sa ne povestiti ce fel de acte s-au facut cu privire la acel apartament. Pentru ca, din cate am putut eu sa pricep pana acum, situatia sta cam in ... halul urmator: dvs. ati imprumutat un presedinte de firma cu suma necesara ca avans pentru ca acesta sa-si cumpere un apartament. pentru ca, in lipsa detaliilor nu am cum sa interpretez altfel acel: "am platit avansul, dar presedintele firmei a cumparat apartamentul". Ati putea sa ne clarificati povestea asta fara ... floricele pe campii?
Cine apare in contract?
Care sunt inscrisurile din care rezulta plata de catre dvs a avansului?
Care este obiectul procesului?
Care sunt apararile dvs? (ati facut o intampinare? cerere reconventionala? avti un avocat care a redactat aceste cereri?) etc...
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2008
romascanu, moderator
1. Pe viitor incercati sa nu mai scrieti cu litere mari, este o incalcare a Regulamentului de postare pe forum.

2. Impotriva deciziei de desfacere a contractului individual de munca puteti introduce o actiune in instanta (in termen de 30 de zile de la data comunicarii acestei decizii).

3. Nu este de datoria sau obligatia noastra sa cercetam aspecte legate de activitatea unor oameni. Noi va putem da un sfat sau o parere cu privire la problema dvs.

4. Colega mea a pus intrebari ca sa se poata lamuri asupra problemei dvs.
Buna ziua

-Am documentul de plata al avansului
- Contractul e pe numele dl Gavaneanu
- Evacuarea,este obiectul procesului ,hotararea judecatoreasca imi da castig de cauza sa nu platesc pentru perioada cat am stat in ap si nu am fost angajata ,obiectul trecursului este :sa locuiesc pe termen nelimitat asa cum scrie in Mandat,unde nu se specifica "louieste doar pe perioada angajarii la firma "
-am un avocat ,si imi place sa cred ,ca banii Dlui Gavaneanu ,chiar daca sunt mai multi ca ai mei ,nu-l vor putea cumpara ......dar sa va citez "cand un om mi se declara in gura mare ca fiind de buna-credinta devin subit banuitoare. Isi prepara o justificare pentru mai tarziu..."cu toate ca dupa cum si-a schimbat viziunea despre caz ma cam trec fiori reci !!!!!!!!!!!!!!!!


Doream ,in primul rand , poate observa cineva si ma sfatuieste cum sa folosesc faptul ca:

--- toate documentele sunt intocmite de asa natura ,incat releva faptul ca la momentul intocmirii nu se dorea ca ap. sa fie "locuinta de serviciu "si ca nu s-a stipulat nicaieri eliberarea i /utilizarea in nici un fel de conditii :sa fiu angajata in firma ,o perioada de timp prestabilita ,sa platesc chirie ,sa nu aduc / sa aduc imbunatariti ...nimic ...nimic
--- perioada da timp dupa care urma sa -mi fie revanduta si conditiile "revinderii"s-au discutat cu martori si atat


(Eu sunt convinsa si banuiesc ca si dumneavoastra specialistii ,ca un om ca el ,daca ar fi gandit ce gandeste acum ,ar fi pus armata de avocati si notari ce-i are sa intocmeasca altfel de documente care sa fie punctuale .......asta e dovada s-a hotarat atunci .....)

in al doile rand , sa arat parte din ilegalitatile comise de angajatori in firmele romanesti ,oamenii care au banii si incalca legea dupa paravanul prieteniilor politice ,fostilor colegi securisti .....etc Cazul ,consier eu ,trebuie cunoscut de toti viitorii angajati ,astfel incat "angajatorii "de acest tip sa fie pe cale de disparitie ....... care este modul in care justitia se poate sesiza de astfel de fapte ??????si ii poate trage la raspundere pe faptuitori ????

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere sau inselatorie ISQKONSULTING ISQKONSULTING am fost angajata la o firma ,cu conditia ca ma gireaza sa-mi cumpar apartament .Am inceput sa cau si in iulie am inchheiat un Ante contract cu o firma ... (vezi toată discuția)
Ce se mai poate face? tobescu tobescu Buna ziua, as avea o noua speta va multumesc pentru sfaturile Dvs. Sora mea a plecat in USA si a lasat in Romania un apartament foarte bine situat in inima ... (vezi toată discuția)
Pretentii divort amiabil, dupa 1 an de zile puzuzu puzuzu Buna ziua/seara. Va rog frumos sa ma ajutati cu o nelamurire. Acum 1 an am divortat de fosta sotie, in mod amiabil. PE GURA am stabilit ca nu vrea ... (vezi toată discuția)