AntoanelaC a scris:
Eu va sfatuiesc sa vorbiti cu un avocat bun. Din proprie experienta va spun, ca eu am avut un act de vanzare cumparare in care se specifica foarte clar ca apartamentul este cumparat cu banii din donatia parintilor - erau procuratori de fonduri, doar pentru mine. Ba mai mult, am facut un imprumut la munca sa amenajz apartamentul. Si totusi la partaj el a obtinut 70%, facand dovada - mincinoasa, caci lucra la firma tatalui sau - ca a avut venituri mai mari. Eu am ramasa sa achit creditul - achitasem doar 5% din el la momentul partajului. Si i-am platit si sulta, 70% din valoarea de evaluare a apartamentului.
Nu se intelege foarte exact: Daca parintii au fost procuratori de fonduri la ce ati mai avut nevoie de credit? Ce ati achitat din banii parintilor? cei 5% de avans? Nu imi vine sa cred ca ati platiti si sulta 70% din valoarea apartamantului si ati mai platit si tot creditul. Sunteti sigura ca nu este o eroare?
Referitor la subiectul deschis (de puzuzu) eu va propun sa mergeti initial la un mediator, sa va evaluati pretentiile sa vedeti care sunt sansele sa castigati/castige in instanta. Daca fondurile sunt provenite dintr-o donatie si in aceeasi perioada ati achitat apartamantul sansele ca sotia sa castige ceva in instanta sunt aproape nule. Totusi cred ca ar trebui sa ii explice cineva situatia ca sa nu se arunce la cheltuieli inutile.