Buna ziua!
Momentan sunt in divort cu sotul meu si urmeaza sa deschid si procedura pentru partaj. Si aici este nelamurirea mea. Are vreun drept sotul meu la cota lui de 50% din ap conform extrasului cf cand in contractul de creditare cu banca sunt eu si cu sora mea ca si coplatitor? Inclusiv banii pt avansul de 5% ii am de la parintii mei, cu extrase bancare care pot dovedi acest lucru. El nici macar la taxele notariale nu a contribuit. Apartamentul este luat prin programul Prima Casa, acum un an jumate.
Multumesc foarte mult!
Nu conteaza provenienta banilor ci dreptul de proprietate conform regimului matrimonial.
Cum in extrasul de CF apare si sotul cu o cota de 50 % inseamna ca aveti regimul matrimonial al comunitatii legale, caz in care apartamentul este bun comun iar sotul are dreptul la 50%.
Creditul nu va intra in partaj deoarece o aveti drept coplatitor pe sora si nu pe sot.
Faptul ca nu a contribuit la taxele notariale sau la avans nu are importanta deoarece se prezuma ca fondurile sunt comune avand in vedere regimul matrimonial.
Extrasul bancar nu va luat in considerare atata timp cat nu a existat o donatie sau un act de imprumut din partea parintilor autentificate la notariat .
Partaj
Vicky1
Buna ziua.
Fostul sot doreste sa mergem la notariat pentru a face partajul.
Am cumparat in timpul casniciei un apartament de la mama si sora mea, ... (vezi toată discuția)