Va rog sa ma ajutați cu o lămurire.
Am cumpărat împreună cu viitoarea soție un imobil în cota parte 50/50 fapt specificat și în contractul de vânzare cumpărare pentru care am achitat un avans in cota parte iar restul de bani din prețul de vanzare au fost luati printr-un credit ipotecar pe numele viitoarei sotii iar eu coplatitor. In cartea funciara suntem amandoi trecuti cu cota parte si banca.
Urmeaza sa ne casatorim si nu stiu daca acest lucru atrage de la sine dupa casatorie dobandire acestei proprietati in cota parte ca bun comun sau este nevoie de o conventie matrimoniala pentru a stipula acest fapt.
Actul notarial de vânzare cumparare in cota parte si regimul comunității legale stau la baza in cazul unui divorț si separația bunurilor in cazul în care creditul se stinge in timpul căsătoriei?
Concret, eu ca soț voi avea in continuare dreptul la 1/2 din proprietate in cazul unui divorț fie inainte sau după stingerea creditului?
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Imobilul va fi bun comun, dobândit în indiviziune, fiecare dintre dvs având o cota indiviza exacta, respectiv câte 1/2 fiecare
Dacă ați fi fost casatoriti, bunul ar fi fost tot comun, dar în devălmăşie. Adică ar fi fost proprietatea ambilor, dar fără ca fiecare soț sa aibă o cota parte determinata.
În caz de divorț veți putea face partajul, ca orice alți coproprietari, care dețin un imobil bun comun.