Buna ziua, as avea o noua speta va multumesc pentru sfaturile Dvs. Sora mea a plecat in USA si a lasat in Romania un apartament foarte bine situat in inima orasului. Dupa citiva ani, o prietena i a telefonat ca sa o intrebe daca nu vrea sa vinda apartamentul pentru ca seful ei (fost coleg de al surorii si cumnatului meu), un om serios cu o situatie foarte buna ar dori sa l cumpere. Sora mea a acceptat si chiar i a permis sa intre in apartament, pretul trebuia sa fie fixat cind viitorul cumparator o sa dispuna de bani, pentru rezervarea apartamentului cumparatorul ia dat surorii un avans (in rate) dupa care pe timp de 5 ani nu ia mai dat nimic. Cind sora mea ii cerea sa incheie contractul de v/c acesta motiva absenta banilor din diverse motive. In 2008, sora mea il anunta ca o sa poarte afacerea in fata instantei dar amenintarea nu a avut nici un efect. Sora il da in judecata. La judecatorie aceasta persoana a spus ca pretul a fost fixat, a adus chiar si un martor care "a auzit" cind sora mea a fixat pretul. Acest martor a fost declarat martor mincinos, el a recunoscut ca a mintit, si pentru ca este un om invarsta a fost condamnat numai la o amenda dar actiunea lui a determinat judecatoria sa accepte pretul dat de "cumparator". Sora mea a facut apel, apel care a fost respins, a facut o cotestatie in anulare care si ea a fost respinsa si acum asteapta hotarirea dupa ce a cerut revizuirea pentru martor mincinos. Decizia de la judecatorie a fost ca in timp de 3 luni, "cumparatorul" sa achite suma restanta din pretul fixat de el si confirmat de catre martorul mincinos. Ce poate sa faca ea acum, unde trebuie sa mai faca demersuri ca totusi sa fie ascultata. Daca nu se mai poate face nimic, cum poate sa si recupereze totusi restantul banilor stiind ca Judecatoria a somat "cumparatorul" sa i plateasca restul de bani in termen de 3 luni. Au trecut de la hotarirea Judecatoriei mai bine de 9 luni (timpul luat de recursuri).In plus, sora mea a aflat ca acest "cumparator" nu a avut bani ca sa cumpere un apartament si mai mult acum el este indatorat pina la git, are numai datorii.
Buna ziua !
Sa inteleg ca pentru vanzarea apartamentului in cauza nu exista un contract de vanzare cumparare ? Sora dumneavoastra pentru ce la dat in judecata ? Care este obiectul actiunii ?
Introduceti o actiune de evacuare ( daca nu exista contract de vanzare cumparare sau precontract incheiat in forma autentica).
Oricum va sfatuiesc sa angajati un avocat.
Cu stima !
Multumesc pentru sfatul Dvs. , nu exista contract de v/c exista numai hotarirea de la Judecatorie; sora mea la dat in judecata pentru evacuare, pentru ca de fiecare data cind ea vroia sa incheie contractul "cumparatorul" se defila pentru ca nu avea banii pentru cumparare. La judecatorie el a spus ca s a fixat un pret si cu ajutorul martorului mincinos a reusit sa determine judecatorul ca sa considere ca pretul a fost determinat deci hotarirea constitue actul de v/c si s a ordonat varsarea sumei ramase. Judecatoria a considerat ca daca s a dat un avans inseamna ca s a fixat un pret. Sora mea a avut mai multi avocati dar cu toate asta s au pierdut procesele.
Cum a stabilit ca hotararea instantei sa tina loc de vanzare cumparare atata timp cat reclamanta a cerut decat evacuarea? Ceva nu se leaga. Care a fost solutia in revizuire, mai ales ca acel martor pe care se baza apararea paratului a fost inlaturat fiind declarat martor mincinos.
Recurs
tobescu
Buna ziua,
Sora mea a pierdut in contestatia in anulare si revizune la Curtea de apel, puteti sa mi spuneti ce demers mai poate sa faca?
Multumesc (vezi toată discuția)