avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Uzurpare de calitati oficiale?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Uzurpare de calitati oficiale?

Buna ziua,
Doresc sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare:
Presedintele Asociatiei de Proprietari poate fi tras la raspundere si incadrat la art. 240 cod penal daca semneaza contracte si le duce la indeplinire dupa terminarea mandatului de presedinte?
Acesta a fost mandatat in Adunarea Generala pentru o perioada de 2 ani.
Pun aceasta intrebare deoarece nu stiu si nu gasesc sa ma informez daca presedintele asociatiei de proprietari are "calitate oficiala".
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Perioada pentru care a fost mandadat s-a incheiat ?
Au fost facute alegeri in cadul Asociatiei deca mandatul acestuia s-a incheiat ?
Pana cand se fac alegeri si ales alt presedinte, cel in functie poate semna documentele asociatiei si se poate ocupa in continuare de problemele asociatiei.
Mandatul presedintelui este de 2 ani si s-a terminat in septembrie 2009. Urmatoarea adunare generala a fost in septembrie 2010 cand a fost reales. La incaputul anului 2010 (februarie-martie) a incheiat un contract cu o firma pt renovarea blocului, contract pe care l-a dus la bun sfarsit. O parte din locatari doreste sa-l demita pt. ca avem informatii sigure pt noi ca a furat si a contractat lucrari supraevaluate, dar nu avem dovezi impotriva lui. De aceea vrem sa gasim portite sa-l putem trimite in judecata.
Pai convocati AG si vedeti atunci daca partea care vrea sa-l demita este majoritara. Nimic mai simplu!
Informatiile trebuie transformate in dovezi, altfel informatia este barfa.
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
elga50, moderator
Daca aveam dovezi i-l actionam in judecata. Eu vroiam mai mult sa stiu daca i-l putem incadra la uzurpare de calitati oficiale, pt. ca art. 240 cod penal nu specifica ce inseamna "calitate oficiala", daca se refera functiile din aparatul de stat sau orice persoana care are o functie oficiala.

Alte discuții în legătură

Cum sa procedam? kuriaky kuriaky La adunarea generala reconvocata a membrilor asociatiei de locatari, am dorit demiterea actualului presedinte al asociatiei. Acesta nu vrea sa demisioneze ... (vezi toată discuția)
Alegerea membrilor comitetului executiv Costica33 Costica33 Acum o luna de zile am fost ales in comitetul de bloc impreuna cu un cenzor, s-a semnat proces verbal la AG. Acum cateva zile presedintele a convocat adunare ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala, comitetul executiv si sistemul propriu de penalizari eliasav eliasav Topicul \"penalitatile se sterg integral\" http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_200464/Penalitatile-se-sterg-integral.html contine ... (vezi toată discuția)