avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calitate procesuala pasiva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calitate procesuala pasiva

Avem un ordin de validare a unei hotarari a comisiei judetene privind aplicarea legii 9/1998 (despagubiri din Cadrilater)

Ordinul a fost emis de Cancelaria Primului Ministru si a fost comunicat de catre ANRP.

In cuprinsul ordinului se specifica ca acesta poate fi atacat cf. HG 1643 2004; insa nu se specifica cine este parat.

In considerarea faptului ca, in prezent ANRP a dobandit personalitate juridica (nemaifiind in subordinea Cancelariei), cine are calitate procesuala pasiva in cazul atacarii Ordinului ?
1. Cancelaria sau 2 ANRP ?

sau poate chiar Statul prin Ministerul finantelor ?


Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 22:27, 29 Aprilie 2008
Cererea se depune la Comisia judeteana pentru aplicarea Legii nr. 9/1998, comisie al carui presedinte este prefectul, iar Comisia functioneaza in cadrul Prefecturii.
Art. 7 din Lege prevede: " (1) Comisiile judeţene şi a municipiului Bucureşti primesc, verifică şi rezolvă cererile de acordare a compensaţiilor".
(4) Hotărârile comisiei centrale sunt supuse controlului judecătoresc, putând fi atacate, în termen de 30 de zile de la comunicare, la secţia de contencios administrativ a tribunalului în raza căruia domiciliază solicitantul."
Pe contencios administrativ, trebuie chemate in judecata Comisia judeteana pentru aplicarea legii nr. 9/1998 si Statul roman prin MInisterul Finantelor pentru ca, potrivt art. 8, alin. 2, Ministerul Finantelor este autorizat să pună la dispoziţie primăriilor sumele necesare despăgubirii, în condiţiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare despagubiri legea nr. 9/1998 dumitru2000 dumitru2000 Hotararea Prefecturii pentru stabilirea despagubirilor banesti a fost data in 2002. Imediat, hotararea a fost inaintata catre ANRP pentru emiterea Ordinului ... (vezi toată discuția)
Despagubiri deportati bulgaria "fostul cadrilater" pur pur chiar nimeni nu are cunostinta despre acest subiect? poate cineva de la ANRP ne intide o mina de ajutor...:coffee: (vezi toată discuția)
Legea 9/1998 antonval1 antonval1 Buna ziua si va multumesc anticipat pentru timpul acordat citirii acestui mesaj. Sunt pensionar si sunt unul dintre cei care au dreptul la despagubiri ... (vezi toată discuția)