avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cumparare masina SH pe firma din Germania
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cumparare masina SH pe firma din Germania

Buna ziua,

Am si eu o intrebare, pentru ca am auzit o multime de variante.
Vreau sa cumpar o masina SH din Germania pe firma. Din cate am aflat,dorind sa o cumpar pe firma, in primul rand pot sa o iau la pretul fara TVA, iar apoi, daca masina nu se vinde in Romania (adica o folosesc numai eu ca asociat al firmei), nu trebuie sa platesti nici la noi TVA, nici macar atunci cand o inmatriculezi.

Numai daca vrei sa o vinzi mai departe esti obligat sa platesti tva-ul, ca orice alt bun luat din UE.

Poate cineva sa ma ajute cu mai multe informatii si detalii acutale/

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 07:17, 7 Februarie 2011
incepand cu 1 mai 2009, conform OUG nr. 34/2009, tva nu este deductibila pentru autovehiculele destinate exclusiv transportului de persoane, cu greutatea maxima autorizata mai mica de 3,5t si care nu au mai mult de 8+1 locuri pe scaune.
daca firma dvs. este platitoare de tva in romania, veti achizitiona masina din germania fara tva, dar va trebui achitatata tva in romania, chiar daca bunul nu este vandut.
in schimb, puteti vinde masina fara tva, cand va fi cazul, intrucat dreptul de deducere a fost limitat la achizitie.

exemplu note contabile ce trebuiesc facute pentru o masina de 10.000 euro :
2.400 4426 = 4427 2.400
12.400 2133 = %
4426 2.400
404 10.000

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizititie masina sh germania-va rog mihaelacomsa mihaelacomsa am si eu o nelamurire seful meu vrea sa cumpere o masina din germania sh. valoarea in jur de 70/80mii euro sunt platitoare de tva si am inteles ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Tva deductibil pt masini noi petrea loredana petrea loredana Sunt o firma platitoare de Tva si as vrea sa stiu daca imi pot deduce Tva-ul la o masina noua cumparata din Anglia fara Tva? multumesc (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara vali1976 vali1976 sunt o societate comerciala inregistrata in scopuri de tva si am achizitionat in luna dec.2011 un vehicul de lo firma din Germania ce va fi folosit de mine in ... (vezi toată discuția)