avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva achizititie masina sh Germania-va rog
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva achizititie masina sh Germania-va rog

am si eu o nelamurire seful meu vrea sa cumpere o masina din germania sh. valoarea in jur de 70/80mii euro sunt platitoare de tva si am inteles ca trebuie sa fac declaratia 095 mai intai si apoi o poate achizitiona va rog lamuriti-ma si pe mine cu tva acolo factura ar trebui sa fie fara iar aici il platesc valoare x24% sau fac 4426=4427 sunt putin mai mult nedumerita si va rog ajutati-ma
Cel mai recent răspuns: mihaelacomsa , utilizator 20:32, 25 August 2010
pana la 31 dec 2010 tva nu este deductibila pentru autoturisme, exceptie fiind cazurile de la art. 145^1 cod fiscal.

dupa inscrierea in registrul operatorilor intracomunitari, prin depunerea formularului 095, veti face urmatoarele inregistrari:

4426 = 4427

2133 = % 404, 4426

si astfel veti avea tva de plata 24%
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara vali1976 vali1976 sunt o societate comerciala inregistrata in scopuri de tva si am achizitionat in luna dec.2011 un vehicul de lo firma din Germania ce va fi folosit de mine in ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie auto ileanaturti ileanaturti O societate comerciala avand ca obiect principal de activitate constructii si reparatii de drumuri a achizitionat un autoturism cu o greutate de pana in 3500 ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare CRISTINArares CRISTINArares buna ziua. am achizitionat un autoturism din Germania in valoare de 3000 euro (12930 lei). Achizitia s-a facut pe societate inregistrata in Romania. imi ... (vezi toată discuția)