macovei2000 a scris:
inteleg ca acum dau in judecata statul roman, dar motivele?? pt inechitate?
1) nu mi s-au comunicat legal cateva documente care au aparut brusc indosarul de recurs fara ca eu sa stiu.... de fapt o speta usor asemanatoare...in care salariat a pierdut pe motiv tot de "tardivitate"...ca a contestat doar preavizul. De ce nu se pronunta pe preaviz??! Cine ar trebui sa o faca??
2) recursul s-a judecat doar e excpetie nu si pe concedierea DACA E LEGALA SAU NU.
E cum se poate asa ceva?
Oricum pe fond taridivitatea si prematuritatea ( CARE SUNT CONTRADICTORII si se anuleaza reciproc) deja fusesera respinse....
La recurs stiu ca se judeca doar motivele de recurs
Care a fost acela?
S-a admis Tardivitatea care fusese deja respinsa pe fond si nimic mai mult!
La recurs nu terbuia sa judece exceptiile odata cu fondul? Corect era sa pierd ambele dati! in mod consecvent si pe buna dreptate. As fi inteles....."logica"
DAR IN ESENTA CONCEDIEREA A FOST LEGALA SAU NU? MIE CINE IMI RASPUNDE? UNDE? LA CINE? CARE INSTANTA?
Va scriu si dvs ce am mai postat:
In primul rand, nu va puteti adresa la CEDO pana nu aveti solutia din recurs. Cereti sa vi se comunice solutia pe posta si apoi termenul de 6 luni curge de la comunicarea acesteia.
Daca vreti sa stiti cum se pot incadra nedreptatile sau abuzurile instantelor este bine sa cititi Conventia si Regulamentul Curtii...se gasesc in limba romana!.
Ca idee de baza: atunci cand o instanta spune ca este "alba" si o instanta superioara spune ca este "neagra"....deja sunt indicii temeinice ca ceva nu este tocmai curat si cinstit in judecata si va puteti adresa la CEDO.
Exact cum ati scris mai sus, dar de o maniera mai eleganta si mai structurata puteti scrie in aplicatia pentru CEDO si sa invocati art 6 - proces echitabil si 13 - dreptul la recurs efectiv.
Pentru mai multe detalii despre cum se face incadrarea (mai exact care considerente sunt incluse in art 6 CEDO de exemplu) va recomand sa cititi cat de multe spete puteti din jurisprudenta CEDO, in special cele in care a fost Romania condamnata: le puteti gasi ca volume in librarii, pe site-ul CSM sau chiar al Inaltei Curti sau pur si simplu o cautare pe net.....citind aceste spete cu siguranta veti gasi multe idei care isi fac aplicare si in cazul dvs.... si va formati o idee despre modul in care trebuie sa va prezentati/redactati cazul pe formularul special al Curtii.
La CEDO va puteti astepta la una din cele doua ipostaze:
1. Curtea recunoaste faptul ca vi s-au incalcat drepturile prevazute de Conventie (numai din ce spuneti dvs este foarte posibil sa fie incidente cel putin art 6 si 13 CEDO) si atunci puteti formula cerere revizuire in tara la ICCJ (caz in care se reia urmarirea penala sau judecata din punctul in care Curtea a constatat incalcarea = "repunere in drepturi").
2. daca nu mai exista posibilitatea "repunerii in drepturi" atunci Curtea acorda "satisfactie echitabila"....
Fiecare caz are un anume specific si nu exista o reteta...totusi Curtea este foarte consecventa si, daca intr-o anumita a speta a spus un lucru, atunci fiti sigura ca aceleasi lucru il va spune si in cazul dvs, daca isi face aplicare.
Instantele din Romania nu respecta legea, nu respecta logica, nu respecta Conventia...samd.....totusi, este in interesul dvs sa va sustineti apararea in instanta in scris daca vreti sa va adresati CEDO.
La cat se contrazic instantele nu este exclus ca concedierea dvs sa fi fost nelegala. De asemenea nu este exclus ca partea cu care v-ati judecat sa fii "determinat" anumiti judecatori sa pronunte o solutie in favoarea ei si in defavoarea dvs...se numeste trafic de influenta si pentru ea, Costiniu, fostul sef al sectiei civile de la ICCJ a fost arestat preventiv....oricum, colegii lui de la ICCJ... ii vor da, cel mult, o pedeaspsa cu suspendare!