avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conditiile angajarii in cazul pensionarilor pe caz de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conditiile angajarii in cazul pensionarilor pe caz de boala

Buna Ziua, am si eu o probl, si as avea nevoie de un raspuns:

Am un caz , pensionar pe caz de boala,gradul III, ( se avizeaza in fiecare an la medic), 54 de ani, care are o pensie de 700 ron, vrea sa stie daca se mai poate angaja, in asa fel incat sa mai beneficieze in continuare de pensie, si daca da , cate ore mai poate lucre si pana la ce varsta?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: pitus , utilizator 10:43, 30 Aprilie 2008
Pensionarii de invaliditate de gradul III pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesionala, indiferent de nivelul veniturilor respective
Acestia pot fi angajati cu 4 ore/zi.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
si in acest caz nu se retine somaj, respectiv nu se datoreaza de firma?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent farmacist sef katena katena Un asistent medical de farmacie sef poate avea jumatate de norma,in conditiile in care are patron si el este angajat la firma respectiva?Precizez ca este ... (vezi toată discuția)
Pot lucra Costyparaschiv Costyparaschiv Sunt persoana cu Gr doi Am cod afecțiune M16 o65 Primesc pensie caz de boala 704 Ron și indemnizație 375 Ron Întrebarea mea este Mai pot lucra am ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionar gradul iii ContSters103392 ContSters103392 Buna ziua, Mama este pensionata pe caz de boala gr. III. Are 54 de ani si 31 vechime in munca iar in 2010, luna iulie, se va pensiona cu puncte de ... (vezi toată discuția)