avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot lucra
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot lucra

Sunt persoana cu Gr doi
Am cod afecțiune M16 o65
Primesc pensie caz de boala 704 Ron și indemnizație 375 Ron
Întrebarea mea este
Mai pot lucra am voie 4 ore pe zi la curățenie sau spălat vase.
Sau daca mă angajez cu 2 sau 4 ore mă afectează la pensie. Va rog un răspuns. 0767832788
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 10:15, 19 Octombrie 2019

Veniturile suplimentare care pot fi cumulate cu pensia difera in functie de gradul de invaliditate, este:
Gradul I si II de invaliditate - pensia nu poate fi cumulata cu venituri din salarii, insa poate fi cumulata cu venituri din activitati independente, indiferent de valoarea venitului
Gradul III de invaliditate - pensia poate fi cumulata cu venituri din activitati independente, indiferent de valoarea lor, dar si cu salariul, dar numai daca nu depaseste jumatate din programul normal de lucru
Cu alte cuvinte, pensionarii cu gradul I si II de invaliditate nu pot obtine venituri dintr-un contract de munca, insa nu exista limita in ceea ce priveste venitul obtinut din activitati independente, precum PFA, drepturi de autor, chirii si altele asemenea.

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
BEJENARU PETRU, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp de munca nicolas25 nicolas25 buna ziua. eu sunt pensionat pe caz de boala si am gr 3, grupa ce imi permite sa lucrez cu 4 ore. intrebarea mea este daca pot sa adaug un contract de ... (vezi toată discuția)
Cumul venituri pensie invaliditate gr iii cu alte venituri gungureanu gungureanu Buna ziua Ma numesc Ungureanu Gheorghe si am depus actele pentru pensie de invaliditate gradul III la care ma incadrez conform deciziei medicale asupra ... (vezi toată discuția)
Modificare art 118 din legea 263/2010 dinur dinur Daca o persoana care are certificat medical de handicap gradul 2 , se poate pensiona din motiv de handicap si cumula venitul din pensie cu cel din salariu (vezi toată discuția)