Sunt persoana cu Gr doi
Am cod afecțiune M16 o65
Primesc pensie caz de boala 704 Ron și indemnizație 375 Ron
Întrebarea mea este
Mai pot lucra am voie 4 ore pe zi la curățenie sau spălat vase.
Sau daca mă angajez cu 2 sau 4 ore mă afectează la pensie. Va rog un răspuns. 0767832788
Veniturile suplimentare care pot fi cumulate cu pensia difera in functie de gradul de invaliditate, este:
Gradul I si II de invaliditate - pensia nu poate fi cumulata cu venituri din salarii, insa poate fi cumulata cu venituri din activitati independente, indiferent de valoarea venitului
Gradul III de invaliditate - pensia poate fi cumulata cu venituri din activitati independente, indiferent de valoarea lor, dar si cu salariul, dar numai daca nu depaseste jumatate din programul normal de lucru
Cu alte cuvinte, pensionarii cu gradul I si II de invaliditate nu pot obtine venituri dintr-un contract de munca, insa nu exista limita in ceea ce priveste venitul obtinut din activitati independente, precum PFA, drepturi de autor, chirii si altele asemenea.
Timp de munca
nicolas25
buna ziua. eu sunt pensionat pe caz de boala si am gr 3, grupa ce imi permite sa lucrez cu 4 ore. intrebarea mea este daca pot sa adaug un contract de ... (vezi toată discuția)